Selecteer een pagina

Tegenwoordig hoef je letterlijk je huis niet meer uit om meer van de wereld te kunnen zien. De Amerikaanse staat Idaho heeft namelijk kortgeleden 360 graden video’s opgenomen van de eigen staat en deze op het internet gepubliceerd. De kijkers kunnen met deze video vanuit huis levensecht op spannende plekken in Idaho komen en gave activiteiten doen. Hieronder lees je er meer over.

Idaho in virtual reality

Het verkeersbureau Idaho Tourism heeft de 360 graden video’s opgenomen en meegenomen in de marketingactiviteiten. Het bedrijf is erg trots dat ze van deze technologie gebruik kunnen maken. Op deze manier kunnen zij consumenten de kans bieden om bestemmingen levensecht te laten ervaren en te laten zien hoe de landschappen in Idaho er uit zien. Diane Norton is manager bij Idaho Tourism en zij geeft aan dat ze op deze manier graag aan iedereen ter wereld willen laten zien welke spannende activiteiten Idaho te bieden heeft. Het maakt op deze manier niet uit waar mensen in de wereld zijn, ze kunnen nog steeds kennismaken met de staat Idaho.

De video’s zelf kunnen worden bekeken op de website van Idaho Tourism. Daarnaast heeft het bedrijf de video’s op social media kanalen geplaatst, waaronder Instagram, Facebook, Youtube en Twitter. De eerste video’s die online kwamen te staan gingen voornamelijk over diverse outdoor activiteiten, waarbij de kijker kennis maakt met de natuur tijdens spannende activiteiten.

Zo laat de eerste video een rafting avontuur zien. Deze video heet de Payette River Adventure. Hiermee ga je raften over de bekende Payette rivier, een zijrivier van de Snake River en is maar liefst 133 kilometer lang.

Boise Summer Experience is de tweede video en hiermee ga je naar de hoofdstad van Idaho. De hoofdstad van Idaho is Boise. Boise Greenbelt is een van de mooiste parken van de stad en deze ligt aan de rivier. Tijdens de video ga je verschillende activiteiten doen in dit park. Als kijker bezoek je bijvoorbeeld een lokale markt op de fiets of kun je een duik nemen in de rivier.

Er zijn nog twee andere video’s beschikbaar. Deze video’s heten de Twin Falls Canyon Experience en Idaho’s Adrenaline Rush. Ook in deze video’s staat water centraal.

Een video bekijken

Wil je alvast een indruk opdoen van Idaho? Hieronder hebben we al een video opgezocht. Dit is de Payette River Adventure, waarmee jij het rafting avontuur over de Payette rivier kunt bekijken. Met de muis kun je het beeld draaien wanneer je met en dubbel klik op het scherm klikt en beweegt. Zo kun je overal om je heen kijken en maak je kennis met Idaho.