Selecteer een pagina

Virtual reality blijkt onwijs interessant voor particulieren. Doordat we ons met virtual reality op plekken kunnen brengen waar we eerst niet konden komen is dit al snel iets bijzonders. Gamen, het kijken van films of vele andere activiteiten worden opeens een stuk anders beleeft.

Niet alleen voor consumenten, maar ook voor bedrijven is virtual reality erg interessant. Zo hebben we eerder een artikel gepubliceerd over de cijfers die de effecten van reclame laat zien binnen virtual reality. Het blijkt namelijk dat reclame een veel groter effect heeft op consumenten wanneer deze plaatsvindt via virtual reality in plaats van via de platte televisie. Virtual reality heeft nog veel meer voordelen voor bedrijven. Daarom organiseert de Belgian Tech Show een avond voor bedrijven om kennis te maken met de kansen voor bedrijven en het gebruik van virtual reality. Hiervoor wordt de HTC Vive gebruikt.

HTC Vive voor bedrijven

Het klopt zeker dat virtual reality erg interessant is voor consumenten. In deze virtuele wereld draait het voornamelijk nog om de leuke games. Maar er zijn nog veel meer kans, waaronder voor bedrijven. Daarom ontwikkelde HTC een speciale editie business edition voor de HTC Vive headset waarin roomscale voorop stond. Roomscaling zorgt er voor dat je in een ruimte kunt rond bewegen en dat de headset en de sensoren je bewegingen in kaart brengen en dit naar de headset wordt gecommuniceerd.

Op deze manier wil HTC op verschillende manieren laten zien hoe virtual reality ook gebruikt kan worden voor bedrijven en dan voornamelijk de HTC Vive. De HTC Vive staat er namelijk om bekend dat deze roomscaling ondersteund.

Wil je ook deelnemen aan deze informatie? Op 27 oktober is de Belgian Tech Show. Het evenement wordt georganiseerd door de redacties van ZDNet, PC Magazine en Smart Business. Tijdens dit event wordt je op de hoogte gesteld van de laatste innovaties en productexperts.

Al enkele nieuwtjes over de HTC Vive

Ook wij houden dagelijks het nieuws bij over de HTC Vive. Daarom kun je bij ons ook terecht voor al het nieuws over deze VR bril. Ben jij bijvoorbeeld al op de hoogte van de 5 top games voor de HTC Vive? Hier kun je over lezen in dit artikel. Daarnaast is vorige week het platform Viveport van HTC gelanceerd.