Selecteer een pagina

Het zal niet lang meer duren voordat we de HTC Vive aan kunnen schaffen. Let er wel op dat we voor deze bril een computer nodig hebben die aan bepaalde eisen moet voldoen om de bril te laten functioneren. De bril wordt namelijk aangesloten op de computer en werkt op basis van ‘room-scaling’. Dit geeft jou als gebruiker echt het idee dat je zelf in de virtuele wereld zit. Voor deze bril zullen talloze spellen uitkomen. Het is daarom moeilijk om zelf te bepalen welke spellen je aan moet schaffen. Experts hebben al veel verschillende spellen uitgeprobeerd. Daarom hebben wij er hieronder enkele benoemd. Deze spellen zijn getest en echte aanraders om eens te proberen.

Enkele games

De eerste game is Holopoint. Holopoint is nog een fysiek zware game. Tijdens het spelen van de game heb je namelijk een boog in je hand en de pijlen zitten in een koker op je rug. Tijdens het spelen van de game is het de bedoeling dat je ninja’s en samurai’s met de pijl en boog neerschiet. Na het schieten van een pijl moet je een nieuwe pijl uit de koker pakken. Dit doe je door met je arm over je schouder te graaien om een nieuwe pijl te pakken. Gedurende het spelen moet je erg vaak pijlen pakken en volgens de mensen die het al hebben gespeeld is het goed te vernemen in de schouder!

Tijdens het spelen moet je naast het pakken en schieten van de pijlen ook wegduiken voor het vuur van de tegenstanders. Je duikt dus weg om vervolgens weer een pijl te pakken en terug te vuren. Dit geeft natuurlijk bewegingen en het gevoel dat je zelf in de game zit.

Voor mensen die een liefhebber zijn van shooter games kunnen een van de spellen Hot Dogs, Hand Grenades of Horseshoes uitproberen. In deze games komen talloze vuurwapens voor om gebruik van te maken.

Tijdens het spelen van deze games voelt het levensecht alsof je zelf met vuurwapens aan het schieten bent. Je bent er zelf voor verantwoordelijk om vuurwapens te laden, het veiligheidspal er af te halen en te schieten. Bij handgranaten bijvoorbeeld moet je zelf de pin er uit trekken alvorens de granaat te gooien. Fysiek zijn de games goed te doen, maar het is een uitdaging om goed met de wapens om te gaan.

Playstation VR

Voor de echte Die Hard gamer komt over enkele weken de Playstation VR bril van Sony uit. Deze versie is goed betaalbaar en bij de lancering van de bril zullen direct talloze spellen uitkomen.