Selecteer een pagina

Om een goede virtual reality bril aan te schaffen en te gebruiken kun je op het moment de portemonnee goed lostrekken. Voor een goede VR bril en een computer die hierop kan werken kun je al snel ongeveer 1700 euro neerleggen. De brillen hebben namelijk goede hardware nodig om bestuurd te worden. Echter komt hier wel een voordeel bij kijken. Wanneer je het eenmaal hebt aangeschaft dan is er al een game die je gratis kunt spelen. Dit is de game Accounting. Dat bespaart dan toch weer wat euro’s nadat je een grote uitgave hebt gedaan. Hieronder lees je er meer over.

De game Accounting

Deze nieuwe virtual reality game is uitgebracht door de ontwikkelaars Squanchtendo en Crows Crows Crows. Het spel is gemaakt voor de virtual reality bril de HTC Vive. Tijdens dit spel stap je in een bizarre wereld van een accountant. Je krijgt hier namelijk te maken met veel getallen, met folders en stapt in een gekke bomen droomwereld. Als speler treed je hier in een zeer aparte wereld van een accountant.  De game zal beschikbaar komen op Steam. Dit is een project van Squanchtendo welke meerdere humoristische game ervaringen heeft.

Op dit moment zijn spellen als Accounting erg populair voor de virtual reality bril. De technologie van virtual reality is namelijk nog erg nieuw en tevens ook duur. Zowel voor consumenten als voor bedrijven is het aantrekkelijker om voor makkelijkere en goedkopere opties voor spellen te kiezen. Een consument doet namelijk al een grote uitgave aan de virtual reality bril en de hardware. Om daarnaast nog dure spellen te gaan kopen wordt het wel heel erg duur. Bedrijven hebben minder zekerheid met het uitbrengen van spellen, omdat het nog een erg nieuw platform is. Daarom zijn kleinere eenvoudige spellen vaak aantrekkelijker.

Het eenvoudige en goedkope concept van Accounting legt de basis voor meer games om hetzelfde principe toe te passen. Wat betreft games voor de high-end brillen wordt verwacht dat dit de basis zal zijn voor andere brillen.

Bekijk de trailer

Ben jij benieuwd naar deze nieuwe game? Hieronder hebben we de trailer geplaatst, zodat je er een indruk van op kunt doen.

Meer nieuws over virtual reality lezen? Lees ook het artikel over hoe Valve in samenwerking met een Bulgaars bedrijf de HTC Vive draadloos wil maken of lees het artikel over de virtual reality handschoenen uit Eindhoven waar de NASA mee wil gaan trainen.