Selecteer een pagina

Met de opkomst van de virtual reality brillen zijn er veel bedrijven die hier slim op inspelen. Met de komst van de HTC Vive gaat er een wereld open binnen de virtual wereld. Iedereen die een Demo speelt met de HTC Vive staat met een mond vol tanden. Het bewegen met de HTC Vive voelt bijzonder natuurlijk en indrukwekkend aan. Er zijn zeer slimme toepassingen en eigenschappen in deze bril verwerkt die je al snel onder de indruk maken van het spelen met de HTC Vive. Meteen maar een bril kopen dus?

Blijft het spelen met de HTC Vive leuk?

Dat de HTC Vive zo indrukwekkend is brengt al snel vragen met zich op of het spelen met deze bril op de lange termijn ook daadwerkelijk leuk blijft. Daar hebben experts verder onderzoek naar gedaan. Zij vergelijken de ervaringen van het begin met de ervaringen na de bril 3 maand intensief gebruikt te hebben.

Wanneer je de HTC Vive in huis bestelt krijg je een grote doos met alle onderdelen en een plan hoe alles geïnstalleerd moet worden. Denk aan de sensors die ingesteld met worden en de bewegingsruimte die ingesteld moet worden, zodat de computer weet hoeveel ruimte er is. Nadat alles volgens het juiste plan is geïnstalleerd kun je beginnen met spelen. Al snel zal je onder de indruk zijn van de technologische mogelijkheden en voelt het net alsof je in de wereld van Avatar stapt.

Er is een VR-bibliotheek beschikbaar waar je spellen kunt kopen en downloaden. Omdat de virtual reality wereld op het moment helemaal in is, zijn er tal van verschillende spellen mogelijk. Dit brengt ook met zich mee dat er veel rommel tussen de spellen zit. Daarom moet je wel goed kijken naar de reviews, zodat je zeker weet of een spel het spelen waard is.

Uitgespeeld

Na de eerste maand van het spelen van veel spellen wordt het plotseling toch een stuk saaier. De technologische bijzonderheden raakt je lichaam namelijk aan gewend en daardoor kun je snel uitgespeeld raken op het spelen met de HTC Vive. Ook zijn er nog niet dermate veel goede spellen waar de meeste mensen weken de tijd in kunnen steken. Volgens experts is de HTC Vive op dit moment dus nog niet geschikt voor langdurig speelplezier. Voor de Playstation beloven er al wel veel populaire spellen uit te komen, zoals Batman in de virtual reality wereld.