Selecteer een pagina

Virtual reality is een compleet nieuwe technologie dat ons op een hele andere manier naar bepaalde beelden kan laten kijken. Met een virtual reality bril kunnen we levensecht gamen, films bekijken of nog veel andere toepassingen verrichten. Echter zit je met de meeste van de dergelijke brillen wel met een lange dikke kabel aan je hoofd. Dat klinkt iets minder vooruitstrevend. Een Bulgaar bedrijf werkt daarom aan een methode om de HTC Vive geheel draadloos te maken. Hieronder lees je er meer over.

Bulgaarse startup wil HTC Vive draadloos laten werken

Een Bulgaarse startup gaat samenwerken met Valve om een poging te doen om de HTC Vive draadloos te laten werken. Dit willen ze doen door een klein kastje te ontwikkelen die je in je broekzak kunt stoppen, terwijl je de HTC Vive bril gebruikt. Op deze manier kunnen lange draden worden voorkomen en kun je tijdens het gamen of het kijken van een film niet in de knoop komen te zitten met de draden.

Het Bulgaarse bedrijf is het bedrijf Quark VR. Dit bedrijf houdt zich bezig met het produceren van software waarmee ontwikkelaars van games hun spellen en apps compatibel kunnen maken met alle verschillende headsets op de markt. Op dit moment zijn ze dus begonnen om naast de software ook een stukje hardware op de markt te brengen. Hierbij willen ze het apparaat voor de HTC Vive gaan ontwikkelen in samenwerking met Valve.

Het apparaatje werkt op basis van een wifi verbinding. Het apparaatje zelf heeft nog wel een kabel die gekoppeld moet worden aan de HTC Vive. In feite is deze dus ook niet 100 procent draadloos, maar het kastje kun je in een rugzak of je broekzak doen, zodat je er geen last van hebt. Het kastje kan verbinding maken en de headset de informatie geven die normaal via de lange dikke kabel verloopt. Door een dergelijk kast heeft de gebruiker een betere bewegingsruimte en kan er makkelijker met de HTC Vive headset om worden gegaan.

Meer lezen over virtual reality? Bekijk een van de onderstaande artikelen.