Selecteer een pagina

De HTC Vive headset is vanaf afgelopen donderdag te koop bij Amazon in de VS. Hiermee is er een nieuwe grote markt open gegaan voor de verkoop van deze virtual reality bril. Naast Amazon is de bril ook beschikbaar gekomen bij kleinere retailers, zoals Microsoft stores en de gamewinkel GameStop. Verder is de HTC Vive beschikbaar gekomen bij Micro Center en Newegg online.

Over de HTC Vive

De HTC Vive is ontworpen door HTC en het bedrijf Valve. De HTC Vive behoort tot de top van het high-end segment van virtual reality brillen. Het bijzondere aan de HTC Vive is dat het room scaling ondersteunt. Hiermee wordt een ruimte waarin de gebruiker zich begeeft in zijn geheel omgevormd naar een virtuele wereld. Dit is de reden waarom veel mensen de HTC Vive erg hoog hebben staan in de gebruikerservaring. De HTC Vive draag je ondertussen op je hoofd en het wordt ondersteund door sensoren. Hiermee wordt de positie van de gebruiker bepaald. Verder zitten er sensoren aan de binnenkant van de bril om de positie van de ogen in te schatten. Het beeld kan hieraan worden aangepast.

De HTC Vive kan worden aangesloten op de computer en hierdoor kunnen er 3D beelden worden getoond via de bril. De HTC Vive geeft een goede ervaring voor bijvoorbeeld een ritje in de achtbaan of tijdens het spelen van diverse first-person shooter games. Daarnaast geeft het een goede ervaring met virtuele kunst creaties. Diverse bedrijven spelen er al op in. Zo is de Efteling bezig geweest om al een aantal achtbanen te filmen met een 360 graden camera, zodat de ritjes in virtual reality terug te kijken zijn.

HTC Vive en Oculus Rift

Naast de HTC Vive is de Oculus Rift een van de populaire brillen binnen de virtual reality wereld. De Oculus Rift behoort namelijk ook tot het high-end segment. Volgens experts geeft de HTC Vive in het begin een betere gebruikerservaring. Dat komt voornamelijk door de room-scaling functies. Echter geven experts ook aan dat je aan het bijzondere effect van room-scaling gewend begint te raken en dat het dan minder speciaal wordt. Volgens diverse experts wordt de Oculus Rift na een tijdje leuker in het gebruik. Voor meer informatie over de verschillen tussen de Oculus Rift en de HTC Vive kun je dit artikel lezen.