Selecteer een pagina

Het virtual reality platform van HTC lanceert vandaag. Dit platform wordt Viveport genoemd. De HTC Vive is de high end virtual reality bril van dit moment. De grootste concurrent van de HTC Vive is de Oculus Rift virtual reality bril. Het bijzondere aan de HTC Vive is dat het room scaling ondersteund wat de gebruiker echt het gevoel geeft dat hij of zij zich in een andere wereld begeeft. Games en andere apps worden hierdoor levensecht gemaakt. Tot op het heden konden gebruikers van de HTC Vive echter alleen gebruik maken van de apps van het platform Steam. Daar is echter verandering in gekomen. HTC lanceert namelijk vandaag het eigen platform, Viveport.

Viveport

Het platform Viveport heeft een hele andere insteek dan bijvoorbeeld het platform van Steam. Steam richt zich nog sterk op games. Het platform van HTC zal zich op veel meer dan dat gaan richten. Games komen ook beschikbaar in het platform, maar Viveport zal zich ook veel gaan richten op het niet gamen. Dit wordt in allerlei verschillende categorieën gedaan.

Afgelopen zomer was het platform exclusief beschikbaar in China en er was al een betaalde versie. Echter wordt het platform vanaf vandaag wereldwijd uitgebracht. Op dit moment wordt het platform namelijk in 30 landen openbaar gemaakt. Om te vieren dat het platform beschikbaar zal komen heeft HTC voor 48 uur lang verschillende titels scherp in prijs verlaagd. Deze titels van apps zijn de komende 48 uur beschikbaar voor maar 1 dollar, oftewel 89 eurocent. Enkele van deze titels zijn: The Music Room Mini, Mars Odyssey, Firebird – La Peri en Wevr’s theBlu.

Hoewel nog steeds veel mensen het platform Steam van Valve zullen blijven gebruiken is het nog steeds een goede ontwikkeling. Door het openen van Viveport komt er meer concurrentie in de markt en dat is zowel goed voor de ontwikkelaars als voor de gebruikers. HTC Vive wil met Viveport de weg voor niet gaming apps toegankelijker maken.

Meer nieuws over de HTC Vive

Wil je meer nieuws lezen over de HTC Vive? Wij hebben ook een artikel over verschillende games voor de HTC Vive. Hier bespreken we de games Hot Dogs, Holopoint en Hand Grenades. Voor de echte games een aanrader om te lezen. Daarnaast kun je meer lezen over hoe Valve een samenwerking aangaat om de HTC Vive draadloos te laten werken.