Selecteer een pagina

Op dit moment wordt er een conferentie voor ontwikkelaars gehouden in Seattle. Deze conferentie wordt de Steam Dev Days genoemd. Op deze conferentie heeft Valve nieuwe controllers laten zien voor de HTC Vive. Valve heeft in samenwerking met HTC de virtual reality bril de HTC Vive ontwikkeld. Hieronder is er meer te lezen over de controllers.

Over de nieuwe controllers

De nieuwe controllers zijn dus al wel laten zien, maar het betreft nog wel een prototype. Het grootste verschil van het nieuwe prototype en de huidige controllers is dat deze nieuwe in staat zijn om te herkennen wanneer je je handen open en dicht hebt. In een virtuele omgeving wordt het hierdoor mogelijk gemaakt om op een hele echte manier objecten vast te pakken en op te pakken.

Op dit moment dien je nog een knopje in te drukken wanneer je iets in de virtuele wereld wilt oppakken of juist los wilt laten. Dat zal straks niet meer nodig zijn met de nieuwe controllers. Daarnaast zitten de controllers vast aan je armen. Wanneer je hele gekke bewegingen maakt of even ontzettend enthousiast bent dan hoef je niet bang te zijn dat je de controllers uit je hand loslaat en per ongeluk door het raam heen gooit. Ook wordt er verwacht dat de controllers zullen werken met andere hardware die is gemaakt door HTC. Op Twitter zijn er inmiddels al foto’s gelekt van de controllers. Hier kun jij dus al kijken hoe de controllers er uit zullen komen te zien.

De concurrent van de HTC Vive, de Oculus Rift, heeft al een langere tijd controllers beschikbaar die het mogelijk maken om objecten op een echte manier op te pakken en los te laten.

Meer nieuws lezen over de HTC Vive?

  • Daarnaast is er een event bij te wonen waar de mogelijkheden voor bedrijven in virtual reality worden besproken via de HTC Vive. Hier kun je meer over lezen op deze pagina.
  • Voor de echte games hebben we een overzicht met de top 5 games voor de HTC Vive.