Selecteer een pagina

De ontwikkelingen binnen virtual reality gaan snel. De laatste maanden zijn er veel aankondigingen gedaan van nieuwe virtual reality brillen en games die beschikbaar komen. Het is daarom lastig om nog bij te houden wat de beste VR bril is om aan te schaffen en wat de leukste games zijn om te spelen. Toch is er bekend dat de HTC Vive de meest populaire virtual reality bril is van dit moment. In minder dan een half jaar zijn er namelijk maar liefst 100.000 van deze brillen verkocht en maar liefst 60 procent van de gebruikers van het SteamVR platform gebruiken een HTC Vive headset. Deze bril behoort dus duidelijk tot de populaire VR brillen van dit moment en het is een echte high-end bril. Hieronder lichten wij daarom ook direct de 5 meest populaire games voor deze bril verder toe.

De populairste games voor de HTC Vive

Hieronder hebben we een opsomming van de meest populaire games voor de HTC Vive.

  • The Lab
  • Audioschield
  • Job Simulator
  • The Brookhaven Experiment
  • Budget Cuts

The Lab is een game die zich afspeelt in een fabriek, vandaar ook de naam van de game. In deze fabriek kun je als speler allerlei verschillende mini-games spelen. Deze game is voornamelijk erg leuk voor nieuwe spelers. Je krijgt er direct een beeld bij hoe het is om met deze virtual reality bril te gamen. Een van de games is o.a. het boogschieten.

De game Audioshield doet denken aan het populaire spel Guitar Hero. Bij Audioshield krijg je schilden in de game. Deze schilden beweeg je door middel van de controllers die je in je hand hebt. Op de maat van de muziek komen er ballen op je af die je moet afstoten. Alle liedjes die je op Youtube kunt vinden kun je gebruiken als track voor in het spel.

Het spel Job Simulator is een spel hoe de meesten een spel niet zijn gewend. Bij Job Simulator kun je namelijk verschillende banen aannemen om te werken. Binnen het spel kun je een aantal verschillende banen hebben. Er zitten allerlei leuke details in het spel die het erg leuk maakt om te spelen. En wie weet kom jij tijdens het spelen van dit spel wel achter verborgen talenten!

Daarnaast is The Brookhaven Experiment een populaire game voor de HTC Vive. Dit is een shooter waarin jij als speler allerlei angstaanjagende wezens op je af ziet komen en moet verslaan met diverse wapens. Tot slot is het spel Budget Cuts een aanrader. Bij dit spel moet je op zoek naar het contract van het bedrijf waar je werkt. Om deze te vinden moet je allemaal moordlustige robots verslaan.