Selecteer een pagina

Op dit moment is de HTC Vive de meest bekende virtual reality headset. Deze VR-bril is ontwikkeld door HTC in samenwerking met Valve. Valve is een van de meest bekende ontwikkelaars van spellen uit Amerika. Op dit moment is de HTC Vive al te bestellen, maar je krijgt de bril pas later geleverd. Echter vergt deze bril een flinke investering. Wanneer je niet over de juiste PC met de juiste hardware beschikt dan kost deze bril al gauw tegen de 1800 euro. Wanneer je al wel over de juiste PC beschikt dan zal de bril rond de 1000 euro kosten. Niet iets wat je dus zomaar even uitgeeft. Wanneer je er over twijfelt om deze bril aan te schaffen dan is het belangrijk om te weten wat deze bril precies te bieden heeft voor jou. Hieronder vertellen we er meer over.

Waarom de HTC Vive marktleider is

De HTC Vive is een high end gaming headset in virtual reatily. De bril heeft veel mogelijkheden en is veelbelovend voor consumenten. Hieronder een aantal punten op een rij waarom deze bril wordt gezien als marktleider.

  • De HTC Vive heeft een eigen microfoon. Hiermee kan online worden gecommuniceerd tijdens het spelen van spellen.
  • Berichten van de telefoon kun je gemakkelijk lezen en bellen met de HTC Vive via je telefoon is ook mogelijk. De bril kan namelijk makkelijk worden gekoppeld met Android en iOS apparaten.
  • Bij de bril worden ook controllers geleverd. Deze controllers zijn vergelijkbaar met de Move controllers die je bij de Playstation hebt. Met de controllers is het mogelijk om de positie van je handen vast te stellen. Je kunt op deze manier naar dingen wijzen of dingen vastpakken.
  • Het is met de bril ook mogelijk om alle 2D spellen van Valve te spelen. Er wordt namelijk een tweedimensionale ruimte gecreëerd op het scherm. Deze zal bijvoorbeeld compatibel zijn met SteamVR. Hiervoor komt een Desktop Theater Mode. Deze zal ook aangepast kunnen worden aan jouw wensen. Het 2D scherm kan in grootte worden aangepast. In feite heb je hierdoor geen scherm meer nodig, maar kun je alle virtual reality games en niet virtual reality games op de HTC Vive spelen.
  • Er komt een eigen app store beschikbaar voor de HTC Vive. Deze wordt de Viveport genoemd. Deze store maakt het mogelijk om nog meer content aan te bieden naast de games, zoals 360 graden video’s, social media te gebruiken of bijvoorbeeld om te shoppen.

Meer nieuws over de HTC Vive lezen? Lees ons artikel over de HTC Vive draadloos maken.