Selecteer een pagina

Momenteel lijkt het er op alsof Apple flink achterloopt op het gebied van virtual reality. Sony werkt aan de PlayStation VR bril. Google heet een groot team aan virtual reality werken en heeft al meerdere apps en de cardboard bril naar buiten gebracht. Microsoft werkt aan de Hololens. Samsung heeft een luxe bril voor smartphones. HTC werkt momenteel aan de HTC vive die veel vernieuwing brengt aan de vr industrie en  Facebook heeft Oculus overgenomen. Alleen Apple lijkt er in eerste instantie nog weinig mee te doen. Toch zijn er vele aanwijzingen dat Apple achter de schermen juist volop bezig is met VR.

Patent aanvragen

Een aantal maanden geleden kwam er al een bericht in de media dat Apple patent aanvragen op VR heeft. Bij de patent aanvraag is een bouwtekening van een virtual reality bril te zijn. Bij de patent staat de volgende omschrijving:
“A goggle system for providing a personal media viewing experience to a user is provided. The goggle system may include an outer cover, a mid-frame, optical components for generating the media display, and a lens on which the generated media displayed is provided to the user.” Bron

Kan er nog een duidelijker aanwijzing zijn dat Apple hier mee bezig is? Hoewel een bouwtekening ook alvast gereserveerd kan zijn voor de toekomst blijkt uit de andere hints dat Apple er toch al fanatiek mee bezig is.

VR overnames en vacatures

Een andere duidelijk hint die er op wijst dat Apple niet stil staat zijn de overnames en vacatures. Er zijn al verschillende virtual reality start ups opgekocht door Apple en aan het VR team toegevoegd. Voor het VR team zijn ook al verschillende vacatures vrij gekomen. Er gaan geruchten dat het virtual reality team van Apple al uit meer dan 100 mensen bestaat.

Uitspraken Apple CEO

De CEO van Apple, Tim Cook, deed positieve uitspraken over de VR industrie. Zo gaf hij aan dat het absoluut geen niche is. Ook denkt hij dat het wel mainstream zou kunnen worden. Op verdere vragen werd er niet veel meer informatie verkregen. Maar het zegt al heel wat dat Tim Cook deze positieve uitspraken deed.

Tot slot

Apple zou Apple niet zijn als ze met een uniek product komen. Momenteel lijkt het er op dat Apple achter loopt in de virtuele industrie. Het zou ons niet verbazen als Apple met een zeer unieke bril op de markt komt die de virtual reality industrie voor goed zou veranderen. Wat denk jij over de Apple vr bril? Wij volgen het op de voet!