Selecteer een pagina

Wel vaker problemen met het bestellen van tickets voor een dance festival omdat het is uitverkocht? Of om andere redenen niet de mogelijkheid om aanwezig te zijn op een festival? Bij Mysteryland wordt het mogelijk gemaakt om thuis vanaf de bank al aanwezig te zijn op het festival. Dat komt doordat er een livestream gaat komen waarmee je vanuit huis mee kunt kijken op het festival via virtual reality. Het enige wat je er voor nodig hebt om aanwezig te zijn is een virtual reality bril. Vervolgens kun je via de livestream direct meekijken. Hieronder lees je hier meer over.

Mysteryland in virtual reality

Mysteryland is een populair dance festival in Nederland in de Haarlemmermeer. Mysteryland is hiermee het eerste festival dat deze technologie gaat toepassen waarbij er een livestream beschikbaar is voor de virtual reality bril. Zelfs met een goedkope variant van een virtual reality bril is het al mogelijk om de livestream te volgen. Je kunt nu dus alvast een vat bier kopen voor in huis en een aantal vrienden uitnodigen om met z’n allen op het festival te staan met een biertje in de hand. Vanaf de woonkamer staan jullie al tussen het andere feestende festivalpubliek.

Om de livestream te bekijken ga je naar het Youtube kanaal van Mysteryland. Op het Youtube kanaal van dit festival is alles direct te volgen. De livestream varieert van optreden van bekende artiesten als de opkomende artiesten. Via de livestream is er een diversiteit aan verschillende optredens te zien. Mysteryland is namelijk een groot festival met veel verschillende optredens op hetzelfde moment. Ook voor mensen die op het festival zelf zijn is het mogelijk om de virtual reality brillen te gebruiken. Iedereen die er even doorheen zit en rust nodig heeft kan op het terrein naar een speciale ruimte. In deze speciale ruimte is het festival ook te volgen met VR brillen. Zo hoef je niks te missen wanneer je even je rust moet pakken.

Drones inzetten verboden

Vorig jaar heeft Mysteryland nog drones ingezet om een livestream te kunnen organiseren voor mensen die bij huis zijn. Dit werd gedaan in samenwerking met Ubido. Echter zijn de drones dit jaar verboden. Deze zijn door een noodbevel van de burgemeester van Haarlemmermeer verboden. Dat is gedaan omdat de onbemande vliegtuigjes worden gezien als een gevaar voor de bezoekers van het festival. Er wordt dit jaar dus gebruik gemaakt van een nieuwe techniek, maar op hetzelfde moment is er een oude techniek verboden.

Lees ook ons artikel over het uitproberen van de nieuwe Sony Playstation VR bril.