Selecteer een pagina

Diverse top sporten komen steeds meer in de belangstelling te staan van virtual reality. De kijker wil meer betrokken worden en rechtstreeks in het spel zitten. Dat geldt ook voor voetbal. In Nederland zijn er al verschillen wedstrijden op internet in virtual reality te zien, waaronder de klassieker Ajax-Feyenoord. Nu is de start van de Duitse Bundesliga ook begonnen in virtual reality. De Duitse Bundesliga zal van start gaan met het duel van Bayern München tegen Werder Bremen. Dit openingsduel zal via FOX Sports te zien zijn in virtual reality. Hieronder lees je er meer over.

NextVR en FOX Sports

Om deze wedstrijd in virtual reality uit te zenden hebben FOX Sports en NextVR de krachten gebundeld. Samen hebben ze er aan gewerkt om de wedstrijd op de juiste manier te filmen, zodat het uitgezonden kan worden in virtual reality. Voor het opnemen van het duel zijn er zeven speciale camera’s gebruikt die de kijkers het gevoel moeten geven dat hij of zij bij de spelers op het veld staat. Als kijker kun je daarmee zelf bepalen welke kant je op kijkt.

Om de wedstrijd in virtual reality te kijken zijn er een aantal dingen die je moet doen. Hiervoor moet je ten eerste in het bezit zijn van een Samsung Gear virtual reality bril. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een Samsung smartphone. Wanneer je beschikt over deze beide apparaten dan moet je nog een aantal handelingen ondernemen voordat je de website in VR kunt bekijken. Allereerst doe je de smartphone in de Samsung Gear VR-bril en vervolgens download je de Oculus-software. In deze software kun je naar de applicatie van NextVR gaan. Hier kun je kiezen voor FOX Sports. Binnen FOX Sports kun je handmatig gaan zoeken naar de website van Bayern München tegen Werder Bremen. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen kun je het openingsduel van de Bundesliga levensecht mee bekijken. Een eersteklas kaartje in het stadion is er niks bij!

Andere mogelijkheden voor VR in de voetbalwereld

Ook in Nederland wordt verwacht dat er dit seizoen meer structuur zal komen in het uitzenden van voetbalwedstrijden in VR. Bij PSV zijn ze begonnen met virtual reality op een hele andere manier te gebruiken. Hier hebben ze virtual reality een onderdeel gemaakt van de trainingen voor de spelers. D.m.v. virtual reality kunnen er namelijk situaties levensecht worden nagebootst, zodat spelers hier meer tactisch inzicht door zullen krijgen.