Selecteer een pagina

Gisterochtend heeft Alcatel een bijzondere aankondiging gedaan. Alcatel gaat namelijk ook inzetten op virtual reality. Nog niet lang geleden kwam het bedrijf met een gratis en simpele versie van de virtual reality bril. Deze werd namelijk gratis geleverd bij de smartphone. De doos van de smartphone was hierbij de virtual reality bril zelf. Nu heeft Alcatel bekend gemaakt dat ze met een echte serieuze bril op de markt zullen komen. Dit is de VISION. Hieronder lees je meer over deze virtual reality bril.

De VISION van Alcatel

Het bijzondere aan de VISION is dat de bril helemaal op zichzelf werkt. Om gebruik te maken van de bril hoef je er geen smartphone in te stoppen of hoef je hem niet aan te sluiten of de computer. De bril beschikt in feite zelf over de technische aspecten die een smartphone heeft om virtual reality af te spelen. Aangezien veel mensen dit als een voordeel zien gaat dit wel gedeeltelijk ten koste van de kwaliteit. Met de VISION zal je dan ook niet dezelfde kwaliteit hebben als bij de HTC VIVE of de Oculus Rift. Wanneer je de nieuwste en beste virtual reality games met de bril wilt spelen dan kan dat nog wel eens wat moeilijker zijn.

Ondanks dat is de bril verder een goede bril. Het gezichtsveld is 120 graden, er zijn twee amoled-schermen die een resolutie hebben van 1080 bij 1020 pixels. De bril zelf is echter nog niet helemaal afgerond en er is alleen een demo exemplaar getoond. Dit jaar komt de bril echter al op de Chinese markt. De Amerikaanse markt zal volgend jaar volgen en daarna is Europa aan de beurt. Geschat wordt dat de bril een prijs zal krijgen rond de 600 euro.

360 graden camera van Alcatel

Alcatel heeft hierbij ook de aankondiging gemaakt dat het met twee 360 graden camera’s op de markt zal komen. De camera zal beschikbaar zijn in een ronde en een rechthoekige variant. De techniek van beide camera’s zullen hetzelfde zijn. De camera’s beschikken net zoals veel andere 360 graden camera’s over twee fisheye-lenzen. Hiermee kunnen 360 graden video’s geschoten worden.

Het bijzondere aan deze camera’s is dat je hem met een kabeltje op je mobiel aansluit. Via je telefoon kun je gaan filmen. Geen problemen dus met verbinding maken via bluetooth, maar wel zit je met een kabeltje. Voor de camera komt nog een app, waardoor hij met elke Android telefoon zal moeten werken. De prijs van de camera zal rond de 100 euro komen.