Selecteer een pagina

Enkele dagen geleden hebben we een artikel gepubliceerd waarin we het hadden over de kansen die Tim Cook, CEO van Apple, ziet in augmented reality. Hij heeft aangegeven dat hij veel meer kansen in augmented reality ziet in de toekomst dan in virtual reality. Volgens hem zit dat verschil hem in het feit dat mensen bij virtual reality worden gescheiden en dat bij augmented reality een toevoeging komt aan de werkelijke wereld. In virtual reality heeft iedereen zijn eigen bril op en zit daarmee in een eigen wereld. Pokemon GO is een goed voorbeeld van augmented reality welke er voor zorgt dat mensen samen worden gebracht door middel van een extra toevoeging aan de werkelijk wereld in plaats van te worden gescheiden.

Het lijkt erop dat de interesse in AR en VR bij Apple blijft toenemen aangezien er is gesignaleerd dat er weer twee medewerkers zijn aangenomen met een dergelijke achtergrond. De medewerkers komen bij grote spelers in de branche vandaan. De ene medewerker komt namelijk van Oculus VR en de andere komt bij Magic Leaf vandaan.

Beide werknemers

Slechts het aannemen van twee personeelsleden zegt natuurlijk niet veel over de toekomst van Apple binnen AR en VR, maar het wijst er wel op dat de interesse van Apple in AR en VR blijft toenemen. Hoe meer onderzoek er wordt gedaan naar de mogelijkheden, hoe grote de kans zal worden dat er een product van Apple op de markt zal komen. Slechts enkele weken geleden heeft Apple een patent getekend op het maken van een eigen virtual reality bril. Dit kan betekenen dat Apple de rechten voor een eigen bril wil beschermen, maar het kan ook zijn dat Apple bezig is om een eigen virtual reality bril te ontwikkelen om op de markt te brengen.

In januari werd het nieuws al bekend dat er honderden werknemers bij Apple aan het werk waren met augmented reality en virtual reality. Dit nieuws kwam van the Financial Times. Er werd gezegd dat hun doel was om een headset te ontwikkelen.

Echter lijkt het de afgelopen dagen duidelijk geworden dat Apple de focus zal gaan leggen op augmented reality na het gesprek van Tim Cook bij Goodmorning America.

Wanneer er meer nieuws bekend wordt over Apple binnen augmented reality of virtual reality dan zullen we het hier bekend maken.