Selecteer een pagina

In een eerder artikel hebben we al verteld dat Tim Cook, CEO van Apple, er van uit gaat dat augmented reality groter zal worden dan virtual reality. Apple is dan ook druk bezig om verder te investeren in onderzoek naar augmented reality. Daarnaast is Apple ook bezig om virtual reality binnen het bedrijf waarheid te laten worden. Hier is echter nog veel onduidelijkheid over, maar meer informatie over de laatste ontwikkelingen is in dit artikel te vinden.

Er is inmiddels weer nieuw marktonderzoek gedaan en hieruit blijkt ook dat augmented reality groter zal worden dan virtual reality. Dit onderzoek is afgenomen onder techondernemers en investeerders. Hieronder is meer over het onderzoek te lezen.

Het onderzoek

Er is een onderzoek gedaan onder 650 technische mensen in de Verenigde Staten. De resultaten van het onderzoek hebben laten zien dat de potentie van AR een stuk groter is dan de potentie van VR. De reden hiervoor komt overeen met de reden die Tim Cook eerder heeft aangegeven. Augmented reality geeft namelijk een extra toevoeging aan de echte wereld. Pokemon GO bijvoorbeeld zorgt voor iets extra’s in ons dagelijks leven. We gaan de straat op om in het echt de virtuele wezentjes tegen te komen. VR daarentegen is een wereld op zich. Met een virtual reality bril begeef jij je in een totaal andere wereld.

Ook geeft een groot gedeelte van de mensen aan niet met de technologie, zoals een virtual reality bril aan de slag te gaan, omdat er nog maar erg weinig content beschikbaar is. Ondanks dat brengen de brillen over het algemeen toch hoge kosten met zich mee wat ook voor veel van de ondervraagden een reden is om nog niet te investeren in VR. Tot slot is het laatste argument dat de brillen een gebrekkige user experience geven.

De toekomst

De toekomst zal meer duidelijkheid moeten geven over het gebruik van AR en VR. Beide technologieën zijn nog erg nieuw en daarom kan er nog veel veranderen. Uit het onderzoek is daarnaast ook gebleken dat de ondervraagden denken dat augmented reality vanaf 2019 populairder zal zijn dan virtual reality als het er om gaat hoeveel beide van de twee oplevert. De ondervraagden verwachten dat virtual reality op het moment door mensen en bedrijven wordt onderschat.

De branches die het snelst zullen ontwikkelen van deze technologieën zijn de gaming industrie, televisie en events.

Lees ook ons artikel waaronder virtual reality nu een betaalbare droom is voor iedereen.