Selecteer een pagina

Dankzij Google kunnen kinderen voortaan op virtuele expeditie over de hele wereld! Het bedrijf heeft namelijk de virtual reality onderwijstool Google Expedities bedacht. Inmiddels is deze ook geintroduceerd op Nederlandse scholen. Leerlingen kunnen nu diverse belangrijke plekken in Nederland bezoeken, zoals luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam.

Bezoek aan de Tweede Kamer

Ook een bezoekje aan de Tweede Kamer is dankzij Google Expedities mogelijk. Een bijzondere ervaring die dankzij de VR bril zeer realistisch is. Voor de kinderen is het erg leerzaam om deze belangrijke plek in Nederland te bezoeken. Ze zien ‘met eigen ogen’ hoe het er aan toe gaat!

VR Viewer bril

Voor het bezoeken van allerlei interessante plekken dient er een zogeheten ‘VR Viewer bril’ gedragen te worden. Deze is verbonden aan de Google Expeditie app op de mobiele telefoon. De leraar beslist wat de volgende bestemming moet worden. Vervolgens ‘reizen’ de kinderen er naar toe. Natuurlijk krijgen ze een uitgebreide uitleg over hun bestemming.

Schoolreisje naar de andere kant van de wereld

Met de virtual reality van Google Expedities kun je ook de grenzen over. Sterker nog, het is mogelijk om maar liefst 250 interessante bezienswaardigheden op de planeet te bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld het natuurschoon van Antarctica en besef hoe belangrijk het is om goed te zorgen voor ons klimaat. Dat is nog eens een bijzonder schoolreisje! De expedities van Google dan ook een goed alternatief voor de traditionele schoolreisjes, die vaak vrij duur zijn en veel tijd kosten.