Selecteer een pagina

We krijgen steeds meer te maken met de nieuwe media van virtual reality en augmented reality. Het zal dus niet lang meer duren voordat het niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Augmented reality bijvoorbeeld kenden de meeste mensen voorheen nog niet, maar inmiddels weet heel Nederland wat het is met de komst van Pokemon GO. Ook zijn we allemaal bekend met virtual reality. Maar wat kunnen we precies met deze nieuwe media en wat is het precies? Hier wil Puttens Marketing bedrijf meer antwoord op geven. Op donderdag 27 oktober wordt er daarom een interactieve belevingssessie gehouden over de impact die AR en VR op ons dagelijks leven hebben. Deze bijeenkomst wordt gehouden op de tennisvereniging Het Laakhuisje.

De bijeenkomst

Op deze bijeenkomst ervaart men precies wat virtual reality en augmented reality is en wat men ermee kan. De bijeenkomst wordt gezien als een echte belevingssessie. Dat komt omdat je het tijdens deze sessie ook echt zelf zult ervaren. Tijdens de ervaringen die je bij deze bijeenkomst opdoet wordt ook een mondelinge toelichting gegeven. Dit zorgt er voor dat je beter in staat bent om een duidelijk en goed beeld bij VR en AR te vormen.

Deze sessie op 27 oktober is een eerste aanzet van wat een reeks van interactieve presentaties zal moeten worden. De sessies worden namelijk gegeven door Puttens marketingbedrijf die ook de toekomstige sessies wil gaan organiseren. Zij werken samen met het technologisch bedrijf Smart2VR. Puttens marketingbedrijf en Smart2VR geloven er allebei in dat men sterker wordt door gratis kennis met elkaar te delen.

Tijdens de sessie worden er diverse verschillende cases behandeld. Zo wordt er gepraat over productverkoop, de travel industrie, makelaardij en nog veel meer. Op de bijeenkomst zal ook de Microsoft Hololens onder de aandacht worden gebracht. Deze VR bril is nog niet in Nederland beschikbaar.

Daydream View

Verder is er een nieuwe versie van de Google Cardboard aangekondigd. Deze nieuwe versie wordt Daydream View genoemd. Daydream View zal beschikbaar komen voor een adviesprijs van 89 dollar, komt uit in november en de behuizing ziet er een stuk professioneler uit dan de oude versie van de Google Cardboard. Meer informatie over deze VR bril kun je hier lezen.