Selecteer een pagina

Virtual reality begint steeds verder ingeburgerd te worden in onze samenleving. Zo is gisteren de virtual reality bril voor de Playstation uitgekomen. Deze betaalbare VR bril wordt gezien als de bril waar we een ultieme game ervaring mee kunnen beleven. De laatste maanden zijn er nog meer brillen uitgekomen of aangekondigd. Het is dus niet meer de vraag of virtual reality een onderdeel van de samenleving wordt, maar eerder wanneer we er allemaal gebruik van maken.

Net zoals de smartphone die 8 jaar geleden begon door te breken kunnen we deze nu niet meer wegdenken. Zo het is al de normaalste zaak van de wereld geworden dat we betalingen via de smartphone verrichten. Ook in virtual reality zal dit mogelijk worden. Het Chinese internetbedrijf Alibaba presenteerde namelijk al een app om te betalen met virtual reality.

VR Pay

Virtual reality moet zijn weg nog precies vinden binnen de zakelijke markt, maar dat zal in de toekomst ook gaan gebeuren. Zo hebben we laatst een artikel geschreven over de impact van reclame binnen virtual reality. Zo bleek uit onderzoek dat reclames binnen virtual reality een veel grotere impact hebben. We zijn veel sneller geneigd om producten te kopen of ze te onthouden nadat we ze hebben gezien in een virtuele omgeving.

Alibaba kwam daarom al met een app om te betalen in virtual reality. Dit wordt mogelijk met de applicatie VR Pay. Dit is een app waarop gebruikers kunnen inloggen door gebruik te maken van stemherkenning. De app kan de stem van de gebruiker herkennen en dan is het mogelijk om in te loggen in de account. Stemherkenning is ook de makkelijkste manier binnen een VR wereld om gebruik van te maken.

Wanneer je wilt betalen is er wat leuks verzonnen. Om een betaling uit te voeren moet er een wachtwoord worden ingevuld. Dit kan bijvoorbeeld door het hoofd te knikken wanneer je de VR bril op hebt. Ook is het mogelijk om iets aan te raken of om een bepaalde tijd naar een bepaald punt te kijken. Het bedrijf kwam eerder al met een idee om te betalen door een selfie te maken.