Selecteer een pagina

Ruimtevaartorganisaties NASA en ESA hebben in samenwerking met ontwikkelaar Magnopus een 3D variant van het ruimtestation ISS gemaakt. Met behulp van een VR-bril is het mogelijk om het ruimtestation in virtual reality te verkennen. Een bijzondere ervaring die je zeker eens moet meemaken.

Ruimtewandeling

Wie weet heb je wel eens gedroomd van een ruimtewandeling. Dankzij de 3D versie van ruimtestation ISS komt deze droom een stukje dichterbij. De ontwikkelaars streven er naar om ISS zo realistisch mogelijk in beeld te brengen. Bovendien kun je niet alleen wandelen, maar ook vliegen in een ruimtecapsile die wordt gekoppeld met ISS.

Oculus Rift

Om de 3D ervaring mee te maken heb je een VR-bril nodig, namelijk de Oculus Rift. Vervolgens beland je in een totaal andere wereld. Daarnaast kun je de virtual reality ruimte bewegen aan de hand van de Oculus Touch. Het apparaatje maakt het onder andere mogelijk om je handen te gebruiken.

Gewichtloosheid en virtual reality

Het bedrijf Oculus werkt op dit moment samen met de Franse ruimteorganisatie CNES. Het voert onder andere interessante testen uit met gewichtloosheid en virtual reality. Zo onderzoekt het welk effect gewichtloosheid heeft op virtual reality. Grote kans dat we met geavanceerde VR-brillen in de toekomst heuse ‘ruimtereizen’ kunnen maken. Wij kunnen niet wachten!