Selecteer een pagina

Diverse Chinese bedrijven zijn volop bezig met het ontwikkelen van virtual reality brillen. Pimax Technologie is er een van, en werkt op dit moment aan de Pimax 8K. Deze virtual reality bril moet voor een nog betere gebruikerservaring zorgen. Zo heeft het in vergelijking met andere VR brillen een nóg hogere resolutie van 3840×1260 pixels per hoog.

Pimax 8K

De Pimax 8K moet een serieuze concurrent gaan vormen voor de HTC Vive en de Oculus Rift. Deze brillen hebben een resolutie van 1080×1200, een stuk lager dus dan de 3840×1260 pixels van de bril uit China. De kijkhoek van de Pimax 8K is bovendien 200 graden, tegenover de 110 graden van de HTC Vive en de Oculus Rift.

Zeer scherp beeld

Dankzij de hoge resolutie geniet je van een zeer scherp beeld. Dit maakt het gebruik van een virtual reality bril nog leuker. Bovendien moet de kijkhoek van 200 graden ervoor zorgen dat gebruikers minder snel misselijk worden van virtual reality. Voor sommige personen is dit is een serieus nadeel waardoor ze virtual reality links laten liggen. De Pimax 8K moet ook wat dat betreft voor verandering zorgen.

Kickstart campagne

De ontwikkelaars van de Pimax 8K starten binnenkort een campagne op Kickstart. Vanaf dat moment wordt ook de prijs van deze virtual reality bril bekend gemaakt. Als alles goed goed gaat komt de Pimax in februari 2018 op de markt. Nog even wachten dus!