Selecteer een pagina

Dat virtual reality een steeds belangrijker onderdeel zal worden in onze samenleving is nu wel duidelijk. De gaming industrie in namelijk al hard bezig met diverse games en consoles, zodat mensen levensecht vele games kunnen spelen. Ook voor bij ons in huis zal virtual reality handig worden. Zo heeft de dakramenfabrikant VELUX een Google Cardboard app ontwikkeld. Hiermee kunnen potentiële consumenten een simulatie bekijken van het effect van het plaatsen van dakramen in huis. Hieronder lees je er meer over.

Simulaties van het plaatsen van dakramen

Wanneer je een zolder in huis hebt dan is het vaak moeilijk om te schatten hoe die zolder er uit zal zien wanneer er een dakraam wordt geplaatst en er meer daglicht naar binnen komt. Veel mensen blijven de zolder dan gebruiken als een opbergplaats en bouwen de zolder verder niet om. Wanneer er met virtual reality mogelijkheden gezien kunnen worden hoe de zolder er uit kan zien wanneer er dakramen geplaatst worden dan kunnen mensen plotseling een heel ander beeld krijgen van de zolder.

VELUX heeft daarom een virtual reality experience ontwikkeld die het mogelijk maakt om door middel van de smartphone een ongebruikte zolder om te toveren naar een leuke slaapkamer waar daglicht naar binnen komt. De algemeen directeur van VELUX, Michel Sombroek, deed er de onderstaande uitspraak over.

“Wij zijn op zoek gegaan naar een manier om onze impact van daglichtoplossingen van ruimten met potentie duidelijk te maken. Dit kan uitstekend dankzij nieuwe technologieën van virtual reality.

Op het moment kan via de app Google Cardboard al gratis diverse modellen worden bekeken. Men kan op deze manier al het effect bekijken van het plaatsen van dakramen in ruimten die veel potentie hebben. Om hier gebruik van te maken ga je naar de website van VELUX.

De beste virtual reality brillen

Wil jij graag zelf gebruik maken van een virtual reality bril? Dan geven we je graag meer informatie over de meest populaire brillen. Wanneer je een gamer bent en over een Playstation 4 beschikt dan kun je vanaf oktober de Playstation VR bril bestellen. Daarnaast zijn de HTC Vive en de Oculus Rift de meest populaire VR brillen. Beoordelingen geven aan dat de HTC Vive in het begin een stuk prettiger zijn, maar op de lange termijn geven experts de voorkeur aan de Oculus Rift. Tot slot is de Samsung Gear een populair bril. Hiermee tover jij je Samsung Smartphone om naar virtual reality.