Selecteer een pagina

De virtual reality wereld is razendsnel in ontwikkeling. VR voelt inmiddels zeer realistisch aan. Bedrijven brengen er tegenwoordig ook een boodschap mee over. Zo bracht het bedrijf Diageo onlangs een video op de markt waarmee een autocrash door drinken werd gesimuleerd. Je kunt het auto ongeluk in 360 graden bekijken.

Ongeval door dronkenschap

Hopelijk hoef je nooit een auto ongeluk mee te maken. Maar door de video van Diageo krijg je toch een idee hoe vreselijk het moet zijn. Het bedrijf laat in een 4 minuten durende video zien hoe drie auto’s op elkaar botsen. Het filmpje toont aan hoe gevaarlijk drinken tijdens het rijden is.

Niet zelf achter het stuur

Het is een heftig filmpje, maar toch heeft volgens sommige personen toch te weinig impact. Dit komt door het feit dat je niet zelf achter het stuur van de auto zit. In plaats daarvan zie je een vrouw die samen met een stel collega’s haar promotie viert. Vanaf de andere kant komt er een groep vrienden aanrijden. Helaas loopt de situatie niet goed af. De dronken vrouw maakt een gruwelijke fout en de auto’s botsen tegen elkaar aan.

Filmpje in VR bekijken

De VR-video van Diageo is verspreid over het hele internet e met verschillende virtual reality brillen te bekijken. Zo kun je de ‘crash’ zien via Facebook 360, YouTube 360 en de VR-app van de Amerikaanse krant The New York Times. Ook is het filmpje te bekijken via de Samsung Gear VR, Oculus Rift, Google Daydream, Google Cardboard en HTC Vive.

https://www.youtube.com/watch?v=jIuwTvtDdVg