Selecteer een pagina

Ben jij ook een liefhebber van de nieuwe virtual reality brillen? Dan hebben we weer een nieuwe update voor je. Intel komt namelijk met brillen op de markt die helemaal geen kabels vereisen en helemaal een stand-alone virtual reality bril zijn. Dit is een virtual reality headset die zonder snoeren en zonder smartphone werkt. Met deze technologie kunnen andere fabrikanten eind 2017 hun eigen varianten van de headsets gaan bouwen.

Project Alloy

Tijdens een persconferentie in San Francisco heeft de CEO van Intel bekend gemaakt dat ze bezig gaan met Project Alloy. Project Alloy kan worden gezien als een blauwdruk van alle minimumvereisten die een virtual reality headset moet bevatten om op zichzelf goed te functioneren. Wanneer fabrikanten weten waar de headsets aan moeten voldoen dan kunnen ze werken op andere computers. Een voorbeeld hiervan zijn de Windows 10 computers. Windows heeft namelijk de uitspraak gedaan dat volgend jaar alle Windows 10 computers zullen zijn uitgerust met Windows Holographic. Windows Holographic maakt het mogelijk om applicaties in 3D te kunnen afspelen.

De headsets van Project Alloy zullen dus beschikken over alle hardware die er nodig is voor een goede virtual reality ervaring. Hierbij valt te denken aan het scherm, de sensoren, de processor, de camera’s en overige vereisten. Met al deze informatie kunnen fabrikanten hun eigen brillen gaan fabriceren.

Momenteel

Op dit moment zijn er al brillen op de markt, zoals de Oculus Rift. Om te functioneren heeft deze echter een vrij krachtige computer nodig. Deze brillen maken vervolgens diverse beelden zeer realistisch en zorgen voor augmented reality. De virtuele beelden worden op deze manier als de echte wereld geprojecteerd. Dit is ook het geval bij de HoloLens bril van Microsoft. Doordat deze echter krachtige besturingssystemen nodig hebben kan het flink wat geld kosten om er gebruik van te maken. Je hebt namelijk de juiste PC nodig en ook de bril. Met Project Alloy zal het volgend jaar veel makkelijker mogelijk worden om een bril op een apparaat aan te sluiten.

De brillen van Intel van het Project Alloy zullen straks ook je handen en je vingers kunnen herkennen. Dit heeft als groot voordeel dat je geen controllers meer nodig hebt om te kunnen gamen. Verder zijn er veel eigenschappen en specificaties die nog bekend moeten worden van de brillen. De technologie zal vanaf de tweede helft van 2017 te gebruiken zijn voor fabrikanten. Vanaf dan zal het mogelijk worden om complete virtual reality headsets te maken die op veel besturingssystemen beschikbaar zullen komen.