Selecteer een pagina

De opmars van virtual reality is niet meer te stoppen. Na games, apps en brillen is nu ook de sportwereld aan de beurt. Inmiddels verovert het onze huiskamer in rap tempo! Gisteren werd op FOX Sports de eerste Nederlandse Eredivisiewedstrijd in virtual reality uitgezonden. De voetballers van Feyenoord-PSV dribbelden haast je huiskamer binnen. Deze bijzondere techniek zal bij succes waarschijnlijk vaker worden gebruikt.

Voetbalwedstrijd in virtual reality

FOX Sports besloot op zondag 26 februari de wedstrijd Feyenoord-PSV in VR uit te zenden om de Nederlandse kijkers nog meer beleving te bieden. Men krijgt namelijk een totaal andere kijk op de voetbalwedstrijd. Dankzij virtual reality is het mogelijk om de wedstrijd te zien vanuit vrijwel elke positie op het sportveld. Zowel vanuit het perspectief van de speler, de scheidsrechter als van boven het stadion. Dit geeft uiteraard een bijzonder gevoel. Kijkers hebben het idee dat ze er zelf bij zijn.

Beelden gebruikt voor analyse

Hoogstwaarschijnlijk komen er nog veel meer wedstrijden in virtual reality. Eventueel kun je de uitzending ook online bekijken. Niet alleen kijkers hebben er plezier van. De beelden worden ook gebruikt door analysten. Dankzij de VR-techniek kunnen ze een wedstrijd nog beter doorgronden. Deze bijzondere techniek brengt dan ook alleen maar voordelen met zich mee. Welkom in 2017!