Selecteer een pagina

In Eindhoven komt een Virtual Reality Experience Center waar mensen een ruimte kunnen huren om met verschillende virtual reality brillen aan de slag te gaan. Deze komt te staan op het Strijp-S-terrein. Hier is een locatie te vinden van maar liefst 3000 vierkante meter. Hieronder lees je er meer over.

Het Virtual Reality Experience Center

Het centrum wordt gestart op initiatief van het bedrijf Enversed Entertainment. Dit is een start-up bedrijf die in opdracht van andere bedrijven VR toepassingen en spellen maakt. Dit bedrijf zal ook verantwoordelijk zijn voor de productie van de spellen die te spelen zullen zijn in het VR Experience Center. De spellen zijn bedoeld om met twee mensen tegelijk te spelen.

Wanneer het centrum eind oktober geopend zal worden dan zorgt het bedrijf Envered Entertainment er voor dat er direct 30 HTC Vive brillen beschikbaar zullen zijn. Het bijzondere aan de ruimte is dat alle kabels van de brillen bovenlangs lopen. Zo kun jij probleemloos rondlopen zonder last te hebben van kabels die in de weg zitten. Naast de HTC Vive zullen er ook Oculus Rift brillen aanwezig zijn, maar er wordt meer aandacht gegeven aan de HTC Vive brillen. Deze geven namelijk een betere virtual reality ervaring door de motion controllers.

De meeste virtual reality ervaringen zullen gericht zijn op bepaalde sporten. Hierbij valt te denken aan boogschieten of andere sporten. Enversed Entertainment werkt ook aan een project dat Skyships wordt genoemd. Hierin is het de bedoeling dat luchtschepen bestuurd worden. Enversed Entertainment werkt ook nauw samen met verschillende game opleidingen. De studenten van de gameopleidingen krijgen in de hal de kans van Enversed om hun spellen uit te proberen. De kans is ook groot dat deze games later te spelen zullen zijn in de hallen zelf voor andere bezoekers.

Het centrum zal blijven vernieuwen door er voor te zorgen dat allerlei nieuwe brillen aanwezig zullen komen. Daarnaast gaat augmented reality ook een rol spelen in het aanbod in deze hallen. Andere mogelijkheden voor de ruimten zullen escape rooms zijn, teambuilding of workshops en trainingen.

Reserveren

Bij het Virtual Reality Experience Center kun je als bezoeker twee ruimten huren. Deze zijn beide zes bij zes meter, zodat je alle ruimte hebt om vrij te bewegen. In september zal er een systeem online komen waarmee ruimten geboekt kunnen worden. De kosten voor het boeken van ruimten zijn nog niet bekend. Deze zullen bekend worden gemaakt wanneer het boekingssysteem online komt. Wanneer je de hallen hebt bezocht dat kun je daarna altijd op de hoogte worden gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen rondom virtual reality.