Selecteer een pagina

Facebook stapt in de wereld van virtual reality. Het bedrijf heet deze maand de Oculus Rift Business Bundle geïntroduceerd en hoopt daarmee een geheel nieuwe doelgroep te bereiken, namelijk VR liefhebbers. Je ontvangt een VR bril en drie sensoren waarmee je de ruimte om je heen kunt meten. Daarnaast zijn er twee controllers en drie ‘facial interfaces’.

Samenwerking met bedrijven

Facebook presenteerde de Oculus Rift Business Bundle op een groots evenement in San Francisco. Uiteraard is het even wennen aan deze nieuwe mogelijkheid van Facebook. Zowel bedrijven die een zakelijke bundel kopen of particulieren moeten er gebruik van gaan maken. Inmiddels heeft het Duitse autobedrijf Audi al interesse getoond. Klanten kunnen de VR-bril van Oculus omdoen en vervolgens virtueel hun droomauto samenstellen. Al eerder ontwikkelde KFC een virtual reality app die werknemers op speelse wijze introduceert op de keukenvloer. Steeds vaker wordt virtual reality dan ook gebruikt om systemen te introduceren en werknemers op te leiden.

Compatibel systeem

Facebook en Oculus werken samen aan het creëren van virtuele omgevingen. Onthoud wel dat Oculus Rift een compatibel pc systeem nodig heeft. Lees je vantevoren even in voordat je de aankoop doet. Nieuwsgierig geworden? Er hangt wel een prijskaartje aan. De bundel kost exclusief computer namelijk 900 dollar.