Selecteer een pagina

Op dit moment zijn er tallozen bedrijven die miljoenen en zelfs meer geld in virtual reality pompen. Met virtual reality kan de kijker zich in een totaal andere wereld wenden dan de normale wereld die we gewend zijn. Dit geeft bijzondere ervaringen en het is al verscheidene malen gebleken dat het vele mogelijkheden te bieden heeft. Naast al deze mogelijkheden zijn er ook een aantal redenen die laten zien waarom virtual reality nog niet kan doorbreken als mainstream. Een onderzoek van het advocatenkantoor Perkins Coie heeft diverse uitdagingen van de virtual reality markt laten zien. Hieronder lees je er meer over.

De uitdagingen van virtual reality

Hieronder sommen we de uitdagingen op waar virtual reality mee te maken heeft:

  • De bril ziet er vaak nog onbenullig uit
  • Er is nog weinig interessante virtuele media
  • Er is nog geen rekening gehouden met wetten rondom de technologie
  • Het is uitdagend om promoties en deals te maken

Virtual reality brillen kunnen prachtige beelden aan de gebruiker laten zien. Desondanks is het nog steeds een groot apparaat wat je op je hoofd zet en waar je vervolgens mee rond kunt kijken. Daar komt nog bij dat veel van de apparaten een lang snoer hebben en er een snelle computer voor nodig is die de nodige eigenschappen heeft om de media af te spelen. Dit ziet er voor velen niet even innovatief uit.

Daarnaast is er nog onvoldoende media beschikbaar die het leuk houdt voor gebruikers om virtual reality te blijven gebruiken. Wanneer gebruikers de brillen voor het eerst proberen is er vaak een demo beschikbaar of een andere geweldige ervaring. In de praktijk is al wel gebleken dat het plezier met de virtual reality bril na een langere tijd sneller kan afnemen en het bijzonder effect van de bril verdwijnt.

De brillen kunnen in de toekomst nog meerdere juridische conflicten met zich mee gaan brengen, waar op het moment nog weinig aandacht aan wordt besteedt. Hierbij gaat het om de privacy van de gegevens van de gebruikers en om de veiligheid van de brillen tegen cyberaanvallen.

Tot slot is het nog lastig om een samenwerking te maken tussen virtual reality bedrijven en mediabedrijven. De ontwikkelingen om reclame te maken binnen virtual reality zal zich eerst nog verder moeten ontwikkelen volgens met onderzoek van Perkins Coie.