Selecteer een pagina

Het afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor virtual reality. Er zijn veel brillen aangekondigd in alle soorten prijsklassen. Ook laat virtual reality zich in veel verschillende markten zien. Binnen het gamen, binnen het onderwijs of in de industriële sector komt virtual reality goed van pas. Inmiddels is het wel duidelijk dat virtual reality vrijwel in iedere markt van toegevoegde waarde kan zijn als het op de juiste manier wordt ingezet. Binnen de markt van het gamen is er echter een leuke nieuwe ontwikkeling.

Een virtual reality bril zorgt er voor dat je ogen een andere wereld te zien krijgen. Echter heeft de rest van het lichaam nog geen andere ervaring. Alleen door gebruik te maken van controllers kun je ook je handen gebruiken in een andere wereld. Je ogen krijgen op deze manier je handbewegingen te zien. Echter komt er een heel nieuw platform beschikbaar waarmee je lichaam ook meer betrokken wordt in de virtuele wereld. Dit wordt het Futuretown-platform genoemd. Deze platformen zijn een soort van hometrainers die een vorm aannemen van een surfplank, een paard of een motor. Vanaf deze platformen kun je de games spelen.

Het Futuretown-platform

In het platform kun je op een surfplank staan. Op hetzelfde moment speel je uiteraard een spel waarbij je aan het surfen bent. Je kunt zelf bewegingen naar links en naar recht maken waarmee je bochten binnen de game maakt. Door middel van de virtual reality bril die je er ook nog eens bij draagt lijkt het levensecht alsof je zelf aan het surfen bent. We hoeven dus niet meer speciaal naar tropische landen te vliegen om te gaan surfen. Datzelfde geldt voor het bedienen van een motor of een paard. Dit gaat op een vergelijkbare manier.

Momenteel zijn er al enkele games beschikbaar voor Futuretown. Dit zijn de volgende vier games: Wave Breaker: (surfen), Stattion Adventures (paardrijden), Whiteout (skiën) en Infinity Rider (motorrijden). Deze spellen werken allemaal zowel op de HTC Vive en met de Oculus Rift.

Over de prijs van deze platformen is nog niet veel bekend gemaakt. Er is al veel laten zien van de technologie die achter de platformen zit, maar er is weinig bekend gemaakt over de prijzen. Verwacht wordt dat de prijzen voor consumenten veel te hoog zullen zijn. Daarom wordt er vanuit gegaan dat de verkoop gericht zal zijn op commerciële partijen die het in willen zetten in demoruimten etc.