Selecteer een pagina

De gamers onder ons zullen wel bekend zijn met de beurs Gamescom. Dit is namelijk de grootste gamebeurs van heel Europa. Op deze beurs worden allerlei nieuwe spellen geïntroduceerd waar mensen een beeld van kunnen krijgen. Op de beurs zijn allerlei leuke nieuwe snufjes en weetjes te vinden. Deze keer stond de beurs echter helemaal in de belangstellen van virtual reality. Vandaag is de laatste dag van de beurs. Dit jaar is de beurs gehouden van 18 tot 21 augustus.

Over de beurs

Volgens bronnen staan bezoekers uren in de rijen om de nieuwe virtual reality brillen uit te proberen. Door middel van te gamen met een virtual reality bril stapt de gamer in de wereld van het spel zelf. Dit is een unieke ervaring en gamers kunnen niet wachten om op deze manier zelf te mogen gamen. Zo heeft het Taiwanese bedrijf HTC de populaire HTC vive bekend gemaakt. Gamers zijn erg onder de indruk van deze virtual reality bril en er zijn dan ook veel mensen die belangstelling hebben voor de HTC Vive. Ook is het bedrijf Oculus met de Oculus Rift gekomen. Zowel de Oculus Rift en de HTC Vive zijn beide erg populair geworden. Je kunt hier ons artikel lezen over de gebruikerservaringen met de HTC Vive en de Oculus Rift.

Voor de bovenstaande brillen moet je wel een leuk bedrag voer hebben. Samen met een geschikte computer, de bril en overige benodigdheden kom je al gauw rond de 1800,- euro uit. Tijdens de Gamescom beurs van dit jaar stond de nieuwe bril van Sony echter hoog in de belangstelling. Mensen hebben zeer hoge verwachtingen van de virtual reality bril die Sony uit gaat brengen. Deze bril is ook nog goed betaalbaar. Voor de bril dien je 400 euro neer te leggen. Als je al een Playstation hebt dan is deze goed betaalbaar.

Ook worden er veel bekende games bekendgemaakt die uit zullen komen voor de Playstation en die mogelijk zullen zijn om te spelen met de virtual reality bril van Sony. Zo heeft Ubisoft kortgeleden nog een bekendmaking gedaan van verschillende games. Het gaat om de games Eagly Flight, Werewolves en Star Trek. Deze games zullen in de komende maanden beschikbaar komen op de markt. Datzelfde geldt voor de virtual reality bril van Sony.