Selecteer een pagina

Onlangs kwamen enkele medewerkers van het bedrijf Microsoft samen om te praten over de toekomst van virtual reality. Zij voorspellen dat VR binnen 10 jaar zijn gebruikers mee zal nemen op een prikkelende en zelfs ‘hallucinerende’ avonturen. Het realistische aspect van VR zal in 2027 namelijk ontzettend zijn toegenomen.

Voorspelling voor 2027

17 onderzoekers van Microsoft deden een voorspelling over de toekomst, en hoe hun vakgebied er in 2027 uit zal zien. Dit leidde tot een aantal interessante uitspraken. Zo verwachten de onderzoekers dat Artificial Intelligence (AI) zo ver zal zijn ontwikkeld dat het een bijdrage levert aan de economie. Daarnaast zal Virtual Reality een zeer realistische ervaring worden. Sterker nog, binnen 10 jaar is het zo krachtig dat mensen een soort van ‘hallucinaties’ gaan beleven die ver boven de realiteit uitstijgen.

Meerdere zintuigen gestimuleerd

Onderzoekster Mar Gonzalez Franco van MSR NexT, de commerciële ontwikkelingstak van Microsoft stelt dat de huidige VR-systemen met name de het visuele en auditieve (gehoor) zintuigen stimuleren. We gebruiken daarvoor onder andere Virtual Reality brillen. In de toekomst zal dit echter worden uitgebreid naar andere zintuigen, bijvoorbeeld ook voelen met speciale tastsensoren.

oculus-rift-set

In de toekomst staat ons wat betreft VR nog heel wat te wachten

VR innovaties

De voorspellingen van de Microsoft medewerkers laten zien dat we pas net begonnen zijn met Virtual Reality. Wat betreft staat het nog in de ‘kinderschoenen’. De innovaties in de gamewereld, de techniek en de zorg volgen elkaar echter in rap tempo op. In de toekomst staan ons dan ook nog veel interessants te wachten.