Selecteer een pagina

Twee jaar geleden werd het bedrijf Oculus gekocht door Facebook voor een bedrag van 2 miljoen dollar. Het bedrijf Oculus heeft de virtual reality bril de Oculus Rift ontwikkeld welke samen met de HTC Vive de high-end brillen van dit moment zijn. Toen Facebook Oculus overnam was er erg veel onduidelijkheid wat Facebook precies met virtual reality moet. Facebook zei dat ze daarmee virtual reality socialer zullen maken. Daar is nu echter meer duidelijkheid in gekomen. Stel je eens voor als we op Facebook gebruik kunnen maken van virtual reality. Deze ontwikkelingen zijn niet meer heel ver bij ons vandaan en hieronder kun je er meer over lezen.

Facebook en virtual reality

In een persconferentie toonde Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, hoe virtual reality ons samenbrengt zonder dat we samen op dezelfde locatie zijn. Bij Facebook gaat het er namelijk ook om dat mensen bij elkaar worden gebracht en dat we sociaal in contact komen met elkaar. Iedere gebruiker op Facebook kan namelijk worden weergegeven als een virtueel wezen. Op die manier kunnen we als virtuele wezens bij elkaar worden gebracht op verschillende locaties.

Op deze manier gaat er een zee van nieuwe mogelijkheden open. We kunnen op deze manier met elkaar gaan vergaderen of spelletjes met elkaar spelen. We kunnen iemand anders op deze manier thuis bezoeken, maar we kunnen er ook voor kiezen om samen op een tropische locatie te gaan zitten. De locaties kun je zo gek nog niet bedenken, want zo kun je zelfs samen op de bodem van de oceaan gaan zitten.

Dankzij Facebook Messenger is het mogelijk om gebruik te maken van videobellen in virtual reality. Wanneer je wordt gebeld dan krijg je hier een melding van op de smartwatch. Door de oproep op te nemen komt het gezicht in virtual reality erboven te vliegen.

Bewegingen

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de plannen. In december zullen de Oculus Touch Controllers uitkomen met een nieuwe sensor voor de Oculus Rift. Op deze manier zie jij je handen bewegen in virtual reality. Hierdoor kun je als gebruiker helemaal vrij bewegen. De Oculus Rift werkte tot op het heden het beste wanneer men stil zit.

Het maken van virtuele avatars staat op de planning voor 2017. Daarom zal het nog even duren voordat het mogelijk is om Facebook te kunnen gebruiken in virtual reality. Op Youtube is een video beschikbaar waarin Mark Zuckerberg de persconferentie houdt en waarin te zien is hoe Facebook er in virtual reality uit zal zien.