Selecteer een pagina

Elektronicabedrijf HTC heeft bekend gemaakt dat het virtual reality spellen en apps gaat uitbrengen. Het opent een eigen studio genoemd ‘Vive Studios’. Ook zal het bedrijf bij het maken van de spellen gaan samenwerken met andere ontwikkelaars. Daarmee wil het uiteindelijk virtual reality nog aantrekkelijker en interessanter maken. Het VR-game die is inmiddels is uitgebracht beloofd in elk geval veel goeds.

Games en apps ontwikkelen

Het is de bedoeling dat Vivo Studios zowel games als app ontwikkelt, produceert en uitgeeft. Het zal vooral gaan produceren voor speelhallen, waarin mensen bijvoorbeeld de HTC Vive kunnen uitproberen. Daarnaast kunnen mensen diverse games van de producent spelen, waaronder minstens 80 minigames en het spel ‘Arcade Saga’. Deze is een paar dagen geleden uitgebracht via de digitale winkel van HTC, via Steam en Viveport.

VR-game Arcade Saga

‘Arcade Saga’ is ontwikkeld in samenwerking met 2 Bears Studios. Voor dit bedrijf werken echte professionals die bijvoorbeeld afkomstig zijn van Rockstar Games en Microsoft. Dat belooft dus veel goeds voor de VR games- en apps van HTC. Het unieke aan dit spel is dat je met behulp van virtual reality daadwerkelijk door een kamer moet lopen, en de controllers van de HTC Vive moet bewegen om te schieten op je vijand(en).