Selecteer een pagina

Tot op het heden kennen we virtual reality  voornamelijk nog wanneer we gebruik maken van een virtual reality bril en een computer om de beelden af te spelen. Denk aan de nieuwe high-end brillen de HTC Vive en de Oculus Rift. Hier zijn sterke computers voor vereist die in staat zijn om de beelden te verwerken. Veel virtual reality brillen werken ook door er een smartphone in te doen, zoals o.a. de Samsung Gear Headset. We zien steeds meer veranderingen plaatsvinden waarbij virtual reality een onderdeel aan het worden is van de smartphone.

Daarbij is ook het nieuws bekend geworden dat het telefoniebedrijf Huawei nog intensiever gaat samenwerken met Leica. Leica is een Duitse producent van hoogwaardige optische apparatuur. Leica en Huawei hebben samen namelijk een onderzoek- en innovatiecentrum geopend. In dit onderzoek- en innovatiecentrum willen ze samen meer onderzoek doen naar nieuwe optische systemen, zoals virtual reality en augmented reality.

Samenwerking Huawei en Leica

De beide bedrijven hebben een nauwe en succesvolle samenwerking met het maken van de Huawei P9. Beide bedrijven hebben besloten om samen een onderzoekslab te openen. Dit lab wordt het Max Berek Innovation Lab genoemd. Dit lab heeft de naam gekregen van de microscopie pionier Max Berek. Max Berek ontwikkelde namelijk ook de eerste Leica lenzen. Het hoofdkantoor van Leica is te vinden in Wetzlar in Duitsland, waar ook het laboratorium zal komen.

Volgens Markus Limberger, de directeur van het Max Berek Innovation Lab delen Huawei en Leica niet alleen een innovatiekracht, maar ook zijn ze beiden toegewijd aan het vergroten van de hoogste kwaliteitsnormen.

In het Max Berek laboratorium zal onderzoek worden gedaan naar virtual reality oplossingen en augmented reality oplossingen. Tijdens de onderzoeken staat het centraal dat er wordt gekeken naar nieuwe technologieën om optische systemen nog beter te kunnen maken. Het gaat niet alleen om fotocamera’s maar de bedrijven vinden het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden van de camera’s die op te telefoon zitten. De camera’s op de smartphones moeten in de toekomst nog beter worden.

Volgens Ren Zhengfei, de oprichter en CEO van Huawei zal meer dan 90 procent van het dataverkeer in de toekomst bestaan uit het delen van foto’s en video’s. Met de samenwerking tussen beide bedrijven wordt er hard gewerkt aan geavanceerde innovatietechnologieën op het gebied van imaging en fotografie. Het openen van het nieuwe onderzoekslab van Huawei en Leica zal veel betekenen voor de toekomst van virtual reality en smartphones.