Selecteer een pagina

Augmented reality is de afgelopen jaren erg populair geworden. Steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Sinds kort is ook het Zweedse bedrijf Ikea overtuigd van het nut van augmented reality. Op dit moment onderzoekt het in de Verenigde Staten hoe virtual reality gebruikt kan worden om de consument een fijne winkelervaring te bezorgen.

Augmented reality in Ikea

De Amerikaanse branche van Ikea werkt samen met het bedrijf Wavemaker om Ikea bezoekers een virtual reality ervaring aan te kunnen bieden. De eerste winkel waar dit zal gebeuren staat in Dallas. De bedoeling is dat bezoekers met behulp van augmented reality onder andere kunnen relaxen met een panda onder een bamboeboom! Ikea probeerde deze vorm van virtual reality eerst uit met 300 proefpersonen. Ze speelden tussen de 3 en 5 minuten een spel en leerden daarbij van alles over de Ikea meubels, design en duurzaamheid.

App van Ikea

Het augmented reality spel is een nieuwe stap van Ikea in de digitale wereld. Virtual reality geeft de consument de mogelijkheid om op speelse wijze meer te leren over de producten van Ikea. Enkele maanden geleden ontwikkelde Ikea de zogeheten AR app, waarbij consumenten kunnen zien hoe een mogelijke aankoop in hun woning staat. Ze hebben daarvoor slechts een iPhone nodig. Voor de augmented reality ervaring in Dallas hebben bezoekers overigens een HTC Vive headset nodig.