Selecteer een pagina

Onlangs maakte het succesvolle bedrijf Apple op de WWDC ontwikkelaarsconferentie bekend dat haar nieuwe MacBook en iMac virtual reality gaan ondersteunen. De iMac Pro verschijnt medio december op de markt, en krijgt een zwarte uitvoering.

iMac Pro

De iMac Pro is zeer geavanceerd. Het bevat onder andere een ingenieus koelingssysteem en een sterk geheugen van maximaal 128 GB. Daarnaast zijn de Radeon Vega-graphics zeer scherp. De computer is met name geschikt voor professionele gebruikers. Ook diverse apps, bijvoorbeeld om foto’s te bekijken en te bewerken, zijn sterk verbeterd.

VR ondersteuning

Er hangt een flink prijskaartje aan de Mac, namelijk bijna 5000 dollar. Wanner je alle functionaliteiten bekijkt, is de prijs het echter meer dan waard. Zo gebruikt de MacOs voor het eerst virtual reality. Een nieuwe stap voor Apple! De VR-functie wordt ondersteund door de HTC Vive. Apple werkt samen met HTC om gebruikers de allerbeste virtual reality kwaliteit te kunnen bieden. De computer verschijnt waarschijnlijk dit jaar nog op de markt.