Selecteer een pagina

Op 16 november komt autofabrikant Jaguar met iets heel bijzonders op de proppen. Tijdens een evenement in Los Angeles zal het namelijk de eerste elektrische Jaguar SUV onthullen. Maar dat niet alleen: bijna de gehele presentatie is in 3D. Bezoekers van het evenement, waaronder veel bekende personen uit Hollywood, beleven dus een bijzondere ervaring. Rijden in deze sportauto voelt namelijk bijna echt.

VR-wereld in Londen en Los Angeles

Beroemdheden zoals Miranda Kerr, James Corden en Michelle Rodriguez beleven morgen tijdens een motorshow in Los Angeles een bijzondere ervaring. Ze zijn namelijk te gast op het allereerste live virtual reality evenement.  In totaal 66 gasten komen met behulp van speciale headsets in een VR-wereld terecht. Ze hoeven daarvoor niet eens in Los Angeles te zijn. Sommige personen bevinden zich namelijk ook in Londen.  De headsets geven het idee dat ze in de nieuwe, elektrische Jaguar zitten. Dat moet ongetwijfeld een fantastisch gevoel geven.

Gaat u zitten…

De gasten hebben het idee dat ze in de voorste stoelen van de stoere racewagen zitten. Ze kunnen het interieur bekijken, net als het panoramische glas. Ook is er een touch screen waarop ze informatie te zien krijgen over het proces en de technologie achter het bijzondere 3D concept. Dit alles in een haarscherpe HD-resolutie. VR-brillen, zoals die van Playstation, ontwikkelen zich dan ook in een rap tempo en hebben een steeds betere kwaliteit.

360 graden uitzicht op Venice Beach

De virtuele Jaguar is niet het enige wat de gasten morgen te zien krijgen. De virtual reality toont hen een blik van 360 graden op Venice Beach in Los Angeles.  Rijden in een Jaguar was dan ook nog nooit zo bijzonder.