Selecteer een pagina

Telecombedrijf KPN gaat dit najaar gebruik maken van virtual reality. Dit wordt gedaan voor zowel de zakelijk als voor de consumentenmarkt. Voor de zakelijke markt zal KPN zich gaan richten op een RTV campagne waar virtual reality centraal staat. Daarnaast zal KNP zich bij de consumenten gaan richten op virtual reality in het Dance Dance Dance programma van RTL. Hieronder lees je meer informatie over deze nieuwe virtual reality strategie van KPN.

De campagne voor de consumentenmarkt

KPN gaat de virtual reality in samenwerking met de bedrijven RTL en Talpa doen. Daarbij zullen gratis virtual reality brillen worden uitgedeeld, zodat de kijkers in de studio mee kunnen kijken. Dit geeft kijkers werkelijk het gevoel dat ze aanwezig zijn in de studio zelf.

KPN heeft er ook een achterliggend doel mee. Het wil namelijk laten zien dat technologie niet ingewikkeld is. De ontwikkelingen van technologie maken het leven juist een stuk interessanter en het maakt ons vrijer. De ontwikkelingen zijn er om ons leven makkelijker te maken.

Naast de technieken van de virtual reality zullen er van nog meer technieken gebruik worden gemaakt. Het gehele decor zal tot leven worden gebracht door video mapping en er zullen virtuele beelden aan de show worden toegevoegd. Dit wordt gedaan door augmented reality. Dit geeft de kijkers de indruk alsof er koppels aan het dansen zijn in de videoclip. Er is zelfs een app beschikbaar naast de show. Deze is er voor mensen die meer uitleg willen of juist meer willen zien. Op de app is exclusieve content te vinden en meer uitleg over bepaalde dance moves.

Kun jij niet wachten op de eerste aflevering? Dan hoef je niet heel lang meer te wachten. De eerste aflevering komt zaterdag 3 september op televisie. Deze is te zien op RTL 4 en zal beginnen om 20:00. Tijdens de tweede aflevering is er een dans te zien in virtual reality. Vervolgens zijn de overige dansen in virtual reality in de app te zien. Voor de gratis virtual reality brillen hoef je niet langer te wachten. Deze kun je namelijk al wel vanaf vandaag afhalen bij een van de winkels van KPN.

De campagne voor de zakelijke markt

Ook komt KPN met een campagne voor de zakelijke markt. In deze campagne zijn een vader en een zoon te zien. Ze hebben allebei een virtual reality bril op en de zoon laat zijn vader het bedrijfspand zien in virtual reality die nog gebouwd moet worden. Het doel van KPN met deze campagne is om te laten zien dat KPN een hoofdrol speelt als ICT-expert in Nederland. Bij het bedrijf staat technische vooruitgang centraal en dat wil KNP graag laten zien.

Lees ook ons artikel over de draadloze VR brillen van Intel.