Selecteer een pagina

Het volgen van een kappers- of stylistenopleiding kost aardig wat geld. Zo moet je soms trainingen volgen in een andere stad. Het bekende Franse cosmeticabedrijf L’Oreal heeft echter de ideale oplossing bedacht. Voortaan kunnen trainingen namelijk in virtual reality worden gevolgd. Onlangs werd op de Matrix Academy namelijk een hypermoderne virtual reality software programma geintroduceerd. Daarmee leren haarstylisten-in-spé de kneepjes van het vak voortaan in VR.

Virtual reality tijdens training

Om dit unieke trainingsprogramma mogelijk te maken werkte L’Oréal samen met software ontwikkelaar 8i. Het resultaat mag er zeker zijn. De studenten kunnen dankzij de virtual reality overal heen lopen en vanuit verschillende oogpunten een bepaald kapsel bekijken. Het is zelfs mogelijk om het proces van haarstyling te bekijken stap voor stap te bekijken. Ze kruipen daarbij als het ware in de huid van de haarstylist die op dat moment werkt.  Daardoor wordt het trainen veel dynamischer en interessanter.

800px-loreal_logo-svg

Hologrammen

In het verleden probeerde het softwarebedrijf 8i al diverse kapsels te ontwerpen. Het lukte echter niet om elk model perfect te krijgen. Tijdens de samenwerking met L’Oréal is dat wel gelukt. 8i gebruikt onder andere automatische software om echte haarstylisten en modellen vast te leggen. Vervolgens worden er van deze personen hologrammen gemaakt. Het resultaat is een 3D foto waar toekomstige stylisten veel van kunnen leren. De prachtige 3D foto’s werden overigens al door het bedrijf gepresenteerd tijdens het Fast Company Innovation Festival.

Virtual reality op het werk

Het nieuwe programma van L’Oréal toont aan dat virtual reality nu ook invloed krijgt op het onderwijs en de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven erkennen de kracht van virtual reality. Het krijgt dan ook steeds meer een plekje op de zakelijke markt. Het valt  te verwachten dat deze manier van leren in de toekomst veel vaker zal worden toegepast. Ook sollicitaties zullen in de toekomst wellicht in een VR-omgeving gaan plaatsvinden. Op dit moment is het VR-programma van L’Oréal alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. In de nabije toekomst zal het ook wereldwijd worden verspreid.