Selecteer een pagina

Tegenwoordig kennen we social media nog voornamelijk op een manier waarbij we online berichten posten en die van anderen kunnen zien en lezen. We worden op een makkelijke manier op de hoogte gehouden van alles wat iedereen aan het doen is. Instagram en Facebook bijvoorbeeld laten momenten zien van mensen uit het heden of uit het verleden op basis van de berichten die worden gepost. Met de komst van snapchat wordt er al een grote stap gemaakt naar de momenten uit het heden. Op Snapchat is het alleen mogelijk om berichten te posten waar op dat moment een foto of een video van wordt gemaakt. Maar zou het niet bijzonder zijn wanneer we virtual reality en augmented reality kunnen toepassen in social media?

Mimesys

Mimesys is een bedrijf dat virtual reality gebruikt om mensen in contact te brengen. Het bedrijf is nog een start-up maar wil door middel van digitaal hologram mensen in contact brengen. Op dit moment kennen we deze manier van communiceren alleen nog maar van films. Het bedrijf ontwikkelde al een software platform dat er voor zorgt dat mensen in real-time worden vastgelegd in 3D. Vervolgens worden de beelden over het internet gestreamd en kunnen de beelden op een andere locatie in een virtuele wereld worden afgespeeld.

Om de beelden in 3D op een andere locatie af te spelen zijn de nieuwste virtual reality apparatuur nodig, zoals de HTC Vive, de Microsoft Hololens of de Oculus Rift. Het Nederlandse bedrijf LRM gaat investeren in de start-up Mimesys. Het bedrag dat zal worden geïnvesteerd is één miljoen euro. Mimesys heeft grote plannen voor de toekomst. Zij willen namelijk de traditionele wijze van social media doorbreken en een nieuwe manier van social media mogelijkheden aankondigen. Het bedrijf is druk bezig met de research en development om deze nieuwe technologieën mogelijk te maken. Met de nieuwe middelen die het bedrijf heeft gekregen willen ze de positie in Europa en de Verenigde Staten versterken. Op het moment heeft Mimesys een kantoor in Parijs en in Hasselt.

Meer virtual reality nieuws lezen? Lees meer over het nieuwe platform van HTC, het platform Viveport. Gebruikers van de HTC Vive kunnen vanaf vandaag gebruik maken van dit platform. Daarnaast kun je meer lezen over de Playstation VR demodag bij de Game Mania winkels.