Selecteer een pagina

Bijzonder nieuws. Onlangs onthulden softwarebedrijven Microsoft en Dell hun allereerste virtual reality bril. Tijdens de IFA in Berlijn introduceerden zij de Dell Visor, een headset met een vizier. Het werkt via het ‘mixed reality’ platform van Microsoft, en moet gaan zorgen voor een bijzondere ervaring.

Virtual reality producten

Microsoft en Dell zijn op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van allerlei virtual reality producten. Zo introduceerden ze tijdens de Gamescom in Keulen en de PAX West in Seattle ook een virtual reality headset. Minstens zo gaaf! Net als de Dell Visor moet je het apparaat op je hoofd plaatsen. Het bevat speciale camera’s die een beeld weergeven in 360 graden. Speciale kabels worden naar de achterkant van het hoofd geleid, waardoor je bijzonder veel bewegingsvrijheid ervaart.

Prijs

Het is nog een maandje wachten voordat de Dell Visor in de winkels verschijnt. 17 oktober wordt de grote dag. De prijs van de VR-bril is 344,54 euro, maar je moet er nog wel enkele controllers van 98,99 euro bij kopen.