Selecteer een pagina

Het lijkt erop alsof vitual reality al in iedere markt toegepast gaat worden. Zo hebben we het er laatst over gehad dat virtual reality al bij een aantal rechtszaken gebruikt wordt door de jury. Op deze manier kan de jury een beter beeld van een bepaalde zaak krijgen of virtual reality wordt bijvoorbeeld al toegepast bij vele verschillende trainingen. Spelers van PSV gebruiken de bril om te trainen voor voetbalwedstrijden, mensen gebruiken de VR-bril om te trainen voor sollicitatiegesprekken of de VR-bril kan worden gebruikt door makelaars.

Nu is er ook bekend geworden dat de astronauten van NASA gaan trainen met virtual reality handschoenen. Hiervoor worden er virtual reality handschoenen gebruikt die zijn ontwikkeld in Eindhoven.

De Eindhovense VR handschoenen

Hiervoor gaan de astronauten gebruik maken van de Manus VR uitvinding. De Manus VR zijn robotische handschoenen die gebruikt kunnen worden met een VR bril. De ruimtevaartorganisatie NASA kan hierdoor situaties in de ruimte levensecht nabootsen met de handschoenen en een VR bril. Op deze manier kan er door astronauten op verschillende manieren worden getraind en worden zij voorbereid op situaties die in de ruimte plaatsvinden.

Tot nu toe werden de handschoenen nog vaak verkocht aan alleen consumenten. Echter krijgt de bril nu ook steeds meer aandacht op de zakelijke markt. De NASA is de eerste echte grote partij die de mogelijkheden van deze handschoenen ziet om er mee te gaan werken.

Oorspronkelijk waren de handschoenen door de studenten uit Eindhoven ontwikkeld om iets te ontwikkelen waarmee het toetsenbord en de muis van de computer kan worden vervangen. In een virtual reality wereld zou je dan het beeld van de computer voor je zien en op die manier kunnen de handschoenen aantonen waar je handen zich begeven. Zo kun je op die manier surfen over het web of spellen spelen. Tijdens het ontwikkelen bleek echter al snel dat er nog veel meer mogelijkheden waren en kreeg het bedrijf vorig jaar 6 ton om naar de verdere mogelijkheden te gaan kijken.

International Space Station

Door NASA zal er gewerkt gaan worden met zogenaamde mixed reality. Hierbij wordt het International Space Station, oftewel ISS nagebouwd. Dit wordt nagebouwd in een virtuele wereld. De astronauten die de handschoen aantrekken kunnen vervolgens een virtuele reality bril opzetten en levensecht situaties nabootsen die zich afspelen in het ruimtestation. Dit is een effectieve manier om astronauten goed op te leiden voor situaties in de ruimte.