Selecteer een pagina

Wie van virtual reality wil genieten moet soms flink investeren. Voor een virtual reality bril met een hoge kwaliteit dient de portemonnee flink los te worden getrokken. De echte high-end brillen, zoals de HTC Vive en de Oculus Rift vergen al snel een investering van tegen de 2000,- euro met alle benodigdheden. Van dat geld zou je ook een hele leuke vakantie kunnen boeken. Echter kunnen mensen ook kiezen voor de goedkope versie van Google. De kartonnen variant Google Cardboard heb je al voor een prikkie. Echter zit je dan wel met een kartonnen bril op je hoofd. Deze week heeft Google dan ook een nieuwe versie gepresenteerd. Deze nieuwe versie ziet er al stukken beter uit. Hieronder vertellen we meer over deze nieuwe versie met de naam Daydream View.

Daydream View

De Daydream View zal de opvolger worden van Google Cardboard. Google Cardboard heeft op een voordelige manier een eerste inzicht van de toekomst laten zien. Daydream View zal een prijs krijgen van 89 dollar en het wordt verwacht dat deze bril in november beschikbaar zal komen.

Ondanks dat dit de opvolger is en een hogere prijs heeft, heeft de bril nog wel dezelfde basistechniek. Er zitten namelijk twee lensjes in waarmee de virtuele wereld wordt gemaakt. Daarnaast is de behuizing van de bril zelf een stuk luxer. De bril is namelijk gemaakt van stof en zal beschikbaar komen in verschillende kleuren. Je telefoon wordt vastgemaakt met een elastieken band in de bril. Verder zit er een band om je hoofd die er voor zorgt dat de bril niet van je hoofd raakt. Bij deze bril zal ook een kleine en eenvoudige controller worden geleverd. Deze wordt gekoppeld aan je smartphone via Bluetooth.

Wel zijn er een aantal geruchten die minder aantrekkelijk klinken over de bril. Zo zijn er mensen die zeggen dat er licht naar binnen komt aan de zijkanten van de bril. Bij VR is dat een echte bederver. Verder zijn er mensen die zeggen dat je door twee verschillende cirkels naar virtual reality kijkt.

Wel is bekend dat de Daydream Viet een eigen app krijgt. Vanuit deze app kunnen alle toepassingen en games worden gekozen. Voorheen moest je met de Google Cardboard de bril steeds afzetten, de smartphone eruit halen en een andere toepassing selecteren. Nu hoef je de smartphone dus niet steeds uit de bril te halen wat voor een groot gemak zorgt.

Van de Google Cardboard VR bril zijn inmiddels al 5 miljoen versies verkocht. Verwacht wordt dat ook de Daydream View een groot succes zal worden. Er zijn al veel telefoonmakers geweest die hebben aangekondigd dat de nieuwe smartphones zullen voldoen aan de eisen van Daydream View.