Selecteer een pagina

In 1972 was Nolan Bushnell de medeoprichter bij het bedrijf Atari. Dit bedrijf heeft er voor gezorgd dat de complete computermarkt destijds veranderde. Bushnell wil ditmaal de markt van virtual reality gaan veranderen. Hij is namelijk met een nieuw bedrijf begonnen dat in deze markt actief zal zijn. Het bedrijf dat hij heeft gestart heet Modal VR. Modal VR wil zich gaan richten op high-end virtual reality oplossingen. Hieronder is er meer over te lezen.

Modal VR

Bij het bedrijf Modal VR zal er worden gaan gewerkt aan zowel hardware als aan software. Modal VR wil namelijk met eigen virtual reality brillen gaan komen. Het is de bedoeling dat deze brillen volledig draadloos zullen gaan werken. Het unieke bij deze brillen zal zijn dat ze niet met controllers gaan werken, maar met virtual reality kleding. De bewegingen die gebruikers maken kunnen op deze manier extra goed en echt worden omgezet naar de virtuele omgeving.

Op dit moment zijn de virtual reality brillen die op de markt zijn gericht op mensen die ze thuis in de woonkamer willen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het spelen van games of voor het bekijken van films. Bushnell wil zijn bedrijf op een andere manier binnen de markt positioneren. Hij wil de brillen produceren voor het gebruik in grote zalen en hallen. Op deze plekken zal niets je in de weg staan en zal er op een ultieme manier gebruik kunnen worden gemaakt van de virtuele omgeving.

Met deze brillen zullen meerdere gebruikers op hetzelfde moment gevolgd kunnen worden die zich op een afstand van 900.000 vierkante meter van elkaar begeven. Daarmee zal er niet alleen op de game-industrie worden gericht, maar ook op de zakelijke markt. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat filmstudio’s een beeld kunnen krijgen van bepaalde sets voordat ze worden gebouwd. Scholen kunnen bijvoorbeeld kleine reisjes maken in een virtuele omgeving.

Op deze manier wil Modal VR bedrijven helpen om problemen op te lossen en op een andere manier samen te werken. De systemen van Modal VR zullen op een hele andere manier werken dan de systemen die op dit moment al op de markt zijn. Volgens Bushnell zullen de mogelijkheden eindeloos zijn. Deze weken wil het bedrijf al een product openbaar maken op de markt in de vorm van een developer kit.

Meer VR nieuws lezen: