Selecteer een pagina

Voor virtual reality beloofd 2017 een bijzonder jaar te worden. De ontwikkelingen van VR volgen elkaar namelijk in een razendsnel tempo op. Inmiddels kunnen we al volop genieten van geavanceerde VR-brillen en games. Na de Playstation 4 is waarschijnlijk nu ook Nintendo overstag. Het gerucht gaat namelijk dat het bedrijf een virtual reality optie toevoegt aan de Nintendo Switch.

Patent aangevraagd

In maart komt de Nintendo Switch wereldwijd op de markt, ook in Nederland. De ontwikkelingen van de game console worden scherp in de gaten gehouden door liefhebbers. Zo stuitte een gebruiker van NeoGaf onlangs op een paar patent tekeningen die er op wijzen dat de game console VR ondersteuning krijgt. Groot nieuws, want dit betekent dat je waarschijnlijk een VR headset nodig zult moeten aanschaffen om te kunnen spelen. Deze heeft veel weg van bekende mobiele headsets zoals de Samsung Gear VR en Google Daydream.

Wereldwijde presentatie van de Nintendo Switch

Natuurlijk betekent dit patent niet meteen dat Nintendo ook daadwerkelijk virtual reality gaat gebruiken. Wel is het op zijn minst interessant dat het bedrijf met dit patent interesse toont. In het verleden was Nintendo namelijk weinig enthousiast over virtual reality, en noemde het zelfs ‘anti-sociaal’ en ‘niet leuk’. We zullen dus nog even moeten afwachten wat Nintendo gaat doen. Een wereldwijde presentatie van de Nintendo Switch staat gepland op vrijdag 13 januari.