Selecteer een pagina

Het bedrijf Oculus VR is 2017 goed begonnen met de overname van de startup ‘The Eye Tribe’.  Dit jonge bedrijf specialiseert zich in eyetracking software, wat inhoudt dat speciale oogbewegingen worden gebruikt bij het besturen van computers.

Eye tracking software

Op dit moment werken er bij The Eye Tribe ongeveer 16 personen aan eye tracking software. Een deel van het personeelsbestand stapt waarschijnlijk over naar Oculus, dat een onderdeel is van Facebook. De beslissing om de start-up over te nemen is natuurlijk niet zomaar genomen. Oculus richt zich namelijk op de productie van virtual reality brillen. Eye tracking software is wellicht een nieuwe stap in het verbeteren van de gebruikerservaring. Zo zijn er in de nabije toekomst misschien geen toetsenborden en controllers meer nodig om op een website te surfen.

Oogbewegingen en virtual reality

Het is nog niet precies bekend hoe Oculus de oogbewegingen in de VR-brillen wil implemeteren. Een optie zou het navigeren door websitemenu’s kunnen zijn. Daarbij hoeven bezoekers slechts hun ogen te bewegen om door de pagina’s van een site te scrollen. Ook legt eyetracking software heel precies vast waar gebruikers naar kijken. Wellicht kunnen op de manier advertenties in virtual reality heel precies aan een bepaald persoon worden gericht. Misschien overweeg je een Oculus Rift virtual reality bril aan te schaffen.  Voordat je het koopt is het handig om je te verdiepen in de verschillen met de HTC Vive.