Selecteer een pagina

Steeds meer komt virtual reality ter sprake. Op verschillende markten wordt virtual reality meer toegepast, zoals de gaming industrie, bij het afspelen van sportwedstrijden of in nog veel meer markten. Recentelijk heeft Adobe een onderzoek gedaan naar de online populariteit van virtual reality. Uit dit onderzoek is gebleken dat virtual reality sinds januari 2015 flink in populariteit is toegenomen. Op twitter was namelijk een stijging van 548 procent te zien in het aantal mentions van dit onderwerp. Het onderzoek waar het in terug te vinden is, is het Adobe Digital Insights onderzoek.

Het onderzoek Adobe Digital Insights

Uit dit onderzoeken zijn een aantal constateringen naar voren gekomen. Een van deze constateringen is dat de HTC Vive het meest besproken wordt van alle verschillende virtual reality apparaten. De HTC Vive wordt namelijk nog meer besproken dan andere VR apparaten die nog uit moeten komen of al uit zijn, zoals de HoloLens van Microsoft, de Oculus Rift of de Playstation VR bril van Sony. Kenmerkend is dat de HTC Vive niet als eerste op de markt kwam, maar dat het op social media toch het meest besproken wordt van alle verschillende brillen.

Een analist van het Adobe Digital Insights onderzoek heeft aangegeven dat marketeers de kansen nog beter moeten benutten. Volgens Becky Tasker neemt de populariteit aan de apparaten toe, maar weten marketeers nog niet goed genoeg in te spelen op de kansen. Becky Tasker geeft aan dat ze meer mentions op social media zien verschijnen, maar dat ze niet dezelfde stijging bij de marketeers kunnen vernemen. Volgens de analist van het Adobe Digital Insights onderzoek is het nu de kans voor marketeers en zijn er genoeg voorbeelden uit de gaming-industrie die toegepast worden en waar marketeers van kunnen leren.

Andere markten binnen het rapport

Binnen het rapport van Adobe Digital Insights wordt er ook gepraat over virtual reality binnen de sportwereld. Op social media vindt namelijk een zeer sterke toename plaats van eSports. Zo laat het onderzoek zien dat de mentions op social media binnen een jaar tijd al met 40 procent zijn gestegen als het gaat om online sporten. Dit is een grotere stijging dan in Azië of in Amerika. In Nederland en Duitsland zien we dat virtual reality veel aandacht gaat krijgen binnen de voetbalwereld. In Duitsland is de Bundesliga gestart met virtual reality tijdens de aftrap van de eerste wedstrijd. Ook in Nederland zal er meer aandacht voor virtual reality komen binnen de Eredivisie.