Selecteer een pagina

Afgelopen januari is de Parrot Disco drone aangekondigd. Dit is een veelbelovende drone waar veel mensen lang op hebben gewacht. Voor deze mensen is er belangrijk nieuws bekend. De fabrikant heeft namelijk de releasedatum en de prijs bekend gemaakt waar de drone voor in de winkel zal komen. De Parrot Disco drone zal namelijk in september uitkomen en deze zal een prijs hebben van 1299 euro. De fabrikant heeft nog meer informatie bekend gemaakt welke je hier onder kunt lezen.

Drone met virtual reality

De fabrikant heeft namelijk laten weten dat de bril geleverd zal worden met een virtual reality bril. Dit zal zorgen voor een extra unieke beleving wanneer de drone wordt bestuurd. De drone beschikt over een 14 megapixel camera. Via de bril is het de bedoeling dat je precies mee kunt kijken met deze camera op de drone. Hiervoor schuif je je smartphone in de bril. Via de smartphone kan er verbinding worden gemaakt met de drone en kunnen de beelden gelivestreamd worden. Dit geeft jou als gebruiker het idee dat je direct in de cockpit zit.

De vorm van de drone is ook zeer opvallend. De meeste drones kennen we als een quadcopter. Echter lijkt de Parrot Disco drone veel meer op een normaal vliegtuigje. De Parrot Disco drone heeft namelijk twee vleugels en aan de achterkant zit een propellor. De vorm van deze drone zorgt er voor dat hij zeer stabiel in de lucht blijft zweven. Met deze drone kan maar liefst een snelheid van 80 kilometer per uur worden gehaald.

Om de drone te besturen krijg je er een controller bijgeleverd. Dit geeft je het idee dat je een computerspel aan het spelen bent. Deze controller heet de Skycontroller 2. Bij deze controller is het ook mogelijk om hem te koppelen aan de FreeFlight Pro-app. Met deze app kun je de instellingen van de drone aanpassen. Dat kun je zelfs doen tijdens het vliegen zelf. Voor alles bij elkaar dien je een prijs van 1299 euro neer te leggen.

Impressie van de Parrot Disco drone

Wil jij alvast een impressie opdoen van deze drone? Bekijk dan de onderstaande video die we er bij hebben opgezocht. In de video zie je beelden van de Parrot Disco drone als die aan het vliegen is, maar je kunt ook al kort meekijken vanuit de cockpit zelf. Je hebt nog even om te sparen, want deze drone is bijna op de markt.

Lees ook onze artikelen over de stijging van de online populariteit voor virtual reality en de nieuwe trailer van Battlezone.