Selecteer een pagina

Zou jij graag willen beschikken over een virtual reality bril, maar heb je geen zin om tussen de 1500,- en 2000,- euro neer te leggen voor een bril en pc upgrade? Dan is de VR Box wellicht een geschikte keuze. Deze bril is namelijk een goedkoper alternatief. Daarbij komt al snel de vraag of deze bril dan wel goed werkt. Om dat te beantwoorden hebben experts de bril getest. De ervaringen lees je op deze pagina.

Over de VR Box VR bril

Bij de VR Box bril dien je je telefoon in het frame van de bril te doen. Dit frame is gemakkelijk uit de bril te halen, zodat jij je telefoon in het frame kunt doen. Door middel van een veer wordt je telefoon goed vastgehouden in de bril. Daarnaast zit er bijgeleverd stof bij, zodat je telefoon niet beschadigd raakt wanneer hij in de bril zit. wanneer je telefoon in de bril zit dan kun je deze op je hoofd zetten. De bril past bij iedere afmeting van het hoofd, doordat deze te verstellen is door middel van het klittenband bij de bril. Ook de lenzen zijn te verstellen in de breedte en diepte. Volgens experts is het comfort van de bril erg goed. Het stof dat binnen de bril tegen je hoofd aan zit is erg comfortabel en de bril schuurt niet over je hoofd. Datzelfde geldt voor de hoofdband. Wanneer deze goed is afgesteld dan zit deze erg prettig. Het gewicht van de VR Box bril is lichtjes, doordat deze van plastic is gemaakt.

Bij de bril wordt ook een afstandsbediening geleverd. De afstandsbediening gaf een slechtere ervaring. Deze is van plastic gemaakt en voelt erg goedkoop aan. Een duidelijke handleiding van de afstandsbediening ontbreekt ook, waardoor het moeilijk is om er achter te komen hoe deze precies werkt.

Mensen die beschikken over een normale bril kunnen de VR Box bril ook prima gebruiken. Nog een puntje over de bril is dat de lenzen aan de binnenkant niet schoon te maken zijn. De buitenkant van de lenzen zijn wel schoon te maken, maar de binnenkant niet. Hierdoor kan het gebeuren dat je te maken krijgt met stofjes in je beeld.

Conclusie

Over het algemeen wordt het gebruik van de VR Box bril als goed ervaren. De bril is gemakkelijk in te stellen, gebruiksvriendelijk en niet duur. De bril heeft een paar kleine puntjes, maar de prijs is ook een stuk lager dan diverse andere brillen, zoals de HTC Vive en de Oculus Rift.